Termene.ro a înregistrat o creștere de 43% raportată la anul 2019 și a depășit astfel pragul de 1 milion de euro, iar estimările pentru 2021 sunt de 1,5 milioane de euro venituri pentru produsele și serviciile actuale, în contextul în care echipa executivă pregătește în prezent o serie de proiecte noi care urmează să fie lansate în perioada următoare.

“Suntem o companie de servicii de tip SaaS, un milion de euro este un prag către maturizare și consolidare. Principalele priorități ale strategiei de business pentru Termene.ro în 2021 sunt dezvoltarea de servicii noi și segmentarea companiei pe divizii de business. Afacerile predictibile și scalabile sunt cele care vor face diferența în 2021, anul în care lansăm mai multe proiecte care au ca fundament instrumente de AI și integrarea mai multor furnizori de servicii”, a declarat Adrian Dragomir, co-fondator al Termene.ro.

Antreprenorii și managerii din România au devenit tot mai preocupați de capacitatea de plată și riscul de insolvență pentru toți clienții și furnizorii actuali, dar și pentru cei pe care îi prospectează. Numărul verificărilor în rândul firmelor din România aproape că s-a triplat în contextul pandemiei. Astfel, de la o medie lunară de 45.000 de verificări în luna februarie 2020, numărul a ajuns la 130.000 de verificări în decembrie 2020, potrivit datelor din platforma Termene.ro. Trendul a fost ascendent începând cu luna martie 2020, ritm care se va menține în 2021 în condițiile în care crește riscul de insolvență al firmelor.

De asemenea, utilizarea instrumentelor de Inteligență Artificială (AI) a contribuit la creșterea cifrei de afaceri Termene.ro în 2020. “AI are nevoie de date pentru a putea detecta obiceiuri și să ajute a în procesul de luare a deciziilor. Noi am folosit AI împreună cu bazele noastre de date pentru a analiza combinat datele financiare ale clienților business pentru a înțelege mai bine cine sunt, ce servicii folosesc și cum putem identifica firmele din piață care nu ne sunt clienți, dar ar avea nevoie de serviciile noastre”, spune Adrian Dragomir.

Astfel, potrivit Termene.ro, tehnologia AI este importantă pentru dezvoltarea businessurilor din România, multinaționale și firme antreprenoriale, în primul rând datorită avantajului competitiv obținut prin utilizarea tehnologiei. Acest avantaj rezultă din trei mari categorii unde poate fi folosit AI: automatizarea proceselor de business, analiza și interpretarea datelor și comunicarea cu clienții și angajații. Potrivit Termene.ro, contabilitatea, marketingul online, medicina, asigurările și serviciile financiare sunt domeniile care au cel mai mare potențial de adopție a tehnologiei AI în anul 2021.

Prin intermediul Termene.ro, utilizatorii au acces instantaneu la informații brute sau rapoarte avansate despre datele financiare, fiscale și juridice ale tuturor firmelor din România, din surse sigure și actualizate în timp real.