Tigers Summit 2024 are loc pe data de 28 mai, la Nayam Events, în București, este evenimentul care va crea un spațiu de discuție pentru o Românie care se transformă constant, în care inovația este cuvântul de bază.


Tigers Summit este un eveniment susținut de către Vodafone Business, ca Technology Partner, Daktela și Arggo.

De asemenea, Community Partners sunt La French Tech Bucharest și British Romanian Chamber of Commerce.


Anul trecut, în discuțiile pe care le-am avut pentru documentarul Romanian Startups: Roaring Tigers of Europe cu fondatori și investitori din România și din afara țării ne-am dorit să aflăm și cum văd ei evoluția ecosistemului de startup-uri de la noi, precum și dacă consideră că pornindu-și business-urile din România a fost un avantaj, sau, din contră, un dezavantaj.

De fapt, pornind de la acest documentar pe care l-am lansat oficial la începutul acestui an, în care spunem povestea a 34 de ani de antreprenoriat și startup-uri în România, Tigers Summit 2024 vine să creeze un spațiu de discuție despre inovație în tehnologie în toate domeniile de activitate și la toate nivelurile economiei.

Înainte de a afla direct de la fondatorii de startup-uri și antreprenorii cu experiență ce ni se alătură la Tigers Summit, pe 28 mai, la București, cum văd ei evoluția ecosistemului de startups și investiții de la noi, am selectat din discuțiile pe care le-am avut pentru documentar impresiile lor.

Așadar, care sunt atributele care descriu cel mai bine fondatorii români și cum se vede ecosistemul românesc chiar de la firul ierbii?

”Avem talent, avem hotărâre, avem o etică a muncii fantastică”, este de părere Ioan Iacob, cofondatorul FlowX, un startup care a primit în urmă cu un an o investiție în valoare de 35 de milioane de dolari, cea mai mare investiție Series A din istoria startup-urilor românești.

Ioan Iacob este unul dintre antreprenorii din tech cu vechime, fiind cofondator al Qualitance (acum parte din Alten). Din punctul său de vedere, povestea UiPath și drumul companiei spre statutul de unicorn a adus o schimbare majoră în ecosistemul românesc de startup-uri.

”Atenția pe care au adus-o spre România în ceea ce privește fondurile de investiții, credința că românii pot ajunge să construiască la o asemenea scară pornind de aici, acestea sunt două lucruri care au influențat foarte mult dezvoltarea. În plus, și cunoștințele care s-au întors în ecosistem odată cu oamenii care au lucrat acolo și care s-au întors pentru a crea noi startup-uri”, spune Ioan Iacob.

Rezervă-ți locul la Tigers Summit 2024 și vino alături de noi și de fondatorii, investitorii și managerii care transformă țara noastră prin tehnologie.

Despre UiPath ca poveste de succes care a produs o schimbare majoră în ecosistemul românesc de startup-uri vorbește și Matei Psatta, cofondatorul Blindspot, un startup românesc care oferă o platformă digitală conectată la mii de ecrane digitale din întreaga lume unde companii de orice nivel sau persoane obișnuite pot achiziționa spațiu publicitar pe panourile stradale sau din clădiri pentru câteva ore sau 30 de zile.

”După anul 2018 și după UiPath s-a văzut o schimbare de mentalitate în România. Am văzut o maturizare accelerată a ecosistemului, mai multe fonduri de investiții care s-au uitat spre țara noastră”, declară Matei.

Din punctul său de vedere, ca fondator al unui startup pornit din România, dar dezvoltat în Coreea de Sud și ulterior în Statele Unite, cu clienți preponderent din afara țării noastre, faptul că au avut ca punct de plecare România le-a oferit doza de hotărâre și curaj pentru a se dezvolta. ”Prin simplul fapt că ești ultimul cotat și te zbați să reușești”, spune Matei.

”În Statele Unite, startup-urile au la dispoziție foarte mulți bani și cred că pot rezolva o problemă aruncând cu bani spre ea. Ca român, înveți să te descurci cu mai puțin, să fii ai chibzuit și să vezi alte soluții pentru probleme”, a menționat cofondatorul Blibdspot.

Părerea lui este împărtășită și de Ruxandra Pui și Sebastian Gabor, fondatorii Digitail, o platformă care ajută veterinarii să-și administreze afacerea mai bine și care a primit 11 milioane de dolari investiție Series A de la Atomico. La finalul anului trecut, Digitail lucra cu 750 de clinici veterinare la nivel mondial care au grijă de 1,4 milioane de animale de companie.

”Pentru noi a fost mai ușor să pornim din România, chiar dacă ne-am adresat încă de la început unei piețe globale. Aici aveam rețeaua de oameni și echipa. În plus, dacă pornești de aici ai nevoie de o investiție mai mică pentru a începe să te dezvolți”, spun Ruxandra Pui și Sebastian Gabor.

Vino la Tigers Summit 2024 pentru a te întâlni cu investitori și fondatori care transformă România.

Fondatorii Digitail menționează faptul că fondatorii români au o mentalitate mult mai întreprinzătoare pentru că încearcă să se descurce cu resurse mai puține.

”Este foarte multă hotărâre în cazul antreprenorilor români. Chiar dacă dăm de oameni care ne spun ”nu”, cumva noi, ca fondatori români, reușim să găsim resursele pentru a merge mai departe. În plus, reușim să ne finanțăm cu mai puțini bani, iar acest lucru ne ajută să luăm decizii mai bune”, completează Ruxandra și Sebastian.

Înscrie-te astăzi la Tigers Summit pentru a-ți confirma locul. Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate.

Cine vine la eveniment?

  • Companii românești și internaționale care au marcat ultimii 34 de ani
  • Tineri inovatori care au găsit noi modalități de a face business - prin modele noi sau prin tehnologie
  • Lideri de afaceri
  • Specialiști din mediul academic sau din industrie
  • Premiere mondiale care se vor realiza în România

Află și cine sunt primii speakeri anunțați pentru Tigers Summit 2024, pe 28 mai la Nayam Events în București. Sunteți pregătiți să transformați lucrurile? Veniți alături de cei ca voi la Tigers Summit - înscrieri aici.