DxOMark este un nume cunoscut în rândul iubitorilor de smartphone-uri prin faptul că analizează calitatea fotografiilor și clipurilor video realizate de smartphone-uri. Recent, compania a început să analizeze calitatea sunetului emis de difuzoare și a display-urilor, iar acum va nota și performanța telefoanelor în ceea ce privește autonomia bateriei. Cu toții ne-am dorii un telefon cu baterie mare.

DxOMark a lansat un nou test pentru a evalua bateria telefonului și se iau în considerare viteza de încărcare, eficiența, capacitatea și modul în care se descurcă în diferite scenarii.

Pentru a realiza acest scor, compania a format diferite teste de scenariu controlate de laborator și de zi cu zi pentru a evalua modul în care funcționează bateria unui smartphone. Și-a dezvoltat propriile camere Faraday și simulatoare de rețea pentru a imita modul în care ți-ai folosi telefonul într-o zi obișnuită.

Top 10 telefoane cu cea mai bună autonomie a bateriei 2021

DxOMark a spus că acest scor implică testarea a aproape 100 de parametri pentru mai mult de 150 de ore pe dispozitiv. Există trei lucruri cheie pe care firma le ia în considerare la măsurarea scorului bateriei:

Autonomia: aceasta indică autonomia bateriei, adică cât poate dura o singură încărcare în diferite scenarii.

Încărcarea: cât de repede se încarcă un dispozitiv. În timp ce DxOMark privește viteza obișnuită de încărcare de la 0 la 80%, se uită și la diferența dintre momentul în care interfața de telefonului afișează 100% încărcare și momentul în care încărcătorul încetează să furnizeze energie.

Eficiența: acest scor imită kilometrajul unei mașini. Se ia în considerare atât eficiența de încărcare, cât și utilizarea.

Odată cu lansarea acestei noi suite de teste, compania a dezvăluit notele obținute de 17 dispozitive. Samsung Galaxy M51 cu o baterie de 7.000 mAh obține, deloc surprinzător, primul loc (88), iar Wiko Power U30 cu o baterie de 6.000 mAh ocupă locul al doilea (86). Top cinci este complemtat de Oppo Find X3 Neo (81), iPhone 12 Pro Max (78) și vivo Y20S (75).

Alte telefoane cu autonomie mare sunt: Huawei P40 Lite (review video aici), Xiaomi Mi 10T Pro 5G (review video aici), OnePlus 8T sau Motorola G9 Power (review aici).