Total este un producător și furnizor global de energie, o companie internațională de petrol și gaze, lider în domeniul energiilor cu emisii reduse de carbon. Compania are 98.000 de angajați la nivel mondial.

Ediția 2018-2019 a competiției “Startupperul Anului susținut de Total” vizează sprijinirea și recompensarea tinerilor antreprenori care au un proiect sau o afacere înființată cu mai puțin de doi ani în urmă și care activează în orice industrie.

În fiecare țară participantă un juriu local, format din experți de la Total, specialiști în antreprenoriat, lideri și membri ai comunității de afaceri vor desemna trei câștigători. Evaluarea va fi făcută în baza unor criterii precum:

  • caracterul inovator
  • impactul social și comunitar
  • potențialul de fezabilitate și dezvoltare

Câștigătorii vor primi titulatura de "Startupperul Anului susținut de Total", sprijin financiar, în valoare cumulată de 25.000 euro, un program de mentorat și coaching profesional, precum și promovare și expunere media.

Totodată, pentru a veni în sprijinul antreprenoriatului feminin la nivel global, juriul din fiecare țară va desemna câte o Femeie Antreprenor de Top. Acest premiu special, în plus față de celelalte, este modalitatea prin care Total dorește să încurajeze cât mai multe femei să se înscrie și să participe la competiție.

Ulterior, un juriu internațional se va reuni pentru a selecta șase mari câștigători din rândul tuturor câștigătorilor de premiu I din fiecare țară în care grupul organizează competiția Startupperul Anului.

Proiectele pot fi înscrie pe platforma http://startupper.total.com/, în perioada 9 octombrie - 13 noiembrie, iar regulamentul competiției poate fi consultat aici.

Total Romania a fost înființată în anul 2005, ca un parteneriat economic între companiile Total (Franța) și Lustic (România). În prezent, compania are sediul în București și deține o fabrică la Cristian, Brasov, un depozit de bitum în Ozun, Covasna, și acoperă domenii complexe de activitate precum producție de lubrifianți și unsori, distribuție și vânzare de lubrifianți și fluide speciale, depozitare, distribuție și vânzare de bitum.