Noile trotinete oferă o soluție pentru “primul și ultimul kilometru” - contribuind la crearea legăturii cu alte moduri de a merge la serviciu, de a se întâlni cu prietenii sau de a te plimba prin oraș. De acum înainte va dura doar un minut să mergi din Piața Unirii în Piața Muzeului.

Luca Mateescu, Lime Manager de Operațiuni România: “Lime a devenit un jucător național în România. După 1.5 milioane curse în București, suntem foarte încântați să ne extindem și la Cluj-Napoca, oraș în care am observat un apetit real pentru micro mobilitate. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm împreună cu municipalitatea pentru a aduce o soluție pozitivă la unele dintre provocările de trafic cu care se confruntă. Trotinetele Lime sunt o soluție de transport în aer liber, distractivă, comodă, inteligentă și distanțată social pentru a ne reimagina stilul de viață urban, mai ales în momentele acestea cu COVID-19 și suntem fericiți să numim Cluj-Napoca casa noastră.”

Cum funcționează Lime

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația, localizează o trotineta de pe hartă și o deblochează cu simpla atingere a unui buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil. Să mergi cu Lime te va costa 3 RON pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu 0.6 RON. Echipa locală a Lime se va ocupa de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.

Compania se angajează să asigure siguranță și confort și îndeamnă călătorii să poarte întotdeauna căști.

Angajamentul Lime pentru siguranță

Trotinetele Lime sunt sigure și ușor de utilizat. Lime are o campanie numită #RespectTheRide care încurajează călătorii să se angajeze în practici de călătorie sigure și să ajute la asigurarea unor străzi mai sigure pentru toată lumea.

Angajamentele campaniei acoperă:

● Călătorește responsabil întotdeauna

● Poartă cască cât timp ești pe trotinetă

● Respectă toate legile de trafic și limitele de viteză

● Călătorește doar în zonele desemnate, cum ar fi străzile și pistele de biciclete

● Parcați în mod corespunzător în afara drumurilor pietonale, rampelor de serviciu și a stațiilor de autobuz

● Fii întotdeauna atent la mașini, pietoni și alți colegi pe trotinetă

Măsurile de igienă sunt consolidate

Chiar dacă riscul de infecție cu COVID-19 este foarte scăzut pentru obiecte și suprafețe, Lime a intensificat toate măsurile de igienă pentru a proteja atât călătorii cât și personalul.

”Ne-am îmbunătățit metodele de curățare și am crescut frecvența de curățare și dezinfectare a scuterelor noastre. Curățăm toate părțile trotinetei care sunt atinse de oameni și folosim doar produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrulului de Biocide Chimicale, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului”, se arată în comunicatul oficial.

Managerul de Operațiuni al Lime, Luca Mateescu, continuă: “Oricine se simte nesigur sau are dubii poate purta mănuși de unică folosință în timpul cursei sau dezinfectați ghidonul înainte de închiriere. Ca întotdeauna, când intrați în contact cu suprafețele din spațiile publice, spălați-vă bine pe mâini, frecvent, dezinfectați-le și urmați indicațiile de sănătate publică.”

Campania de educare a călătorilor Lime va oferi notificări în aplicație despre cele mai bune practici de sănătate și securitate, inclusiv:

● Ia-ți măsuri de precauție — - inspectați trotineta pentru a vă asigura că roțile, frânele, maneta de accelerație, luminile și cadrul sunt în stare bună de funcționare. Pentru un tutorial vă rugăm să consultați: https://safety.li.me/

● Mâinile - spălați-vă pe mâini sau folosiți un dezinfectant pentru mâini, care este cel puțin 60% pe bază de alcool, atunci când ajungeți la destinația finală. Purtați mănuși când puteți. ● Călătorește singur pentru siguranță și distanțare socială; mențineți o distanță de cel puțin 2 metri față de ceilalți. ● Identificați cel mai sigur mod de a vă deplasa, fiți atenți la pietoni și alte vehicule și fiți atenți și la semafoare și alte semne de trafic.

● Vigilență - rămâneți în alertă cu privire la împrejurimile dvs. și cu potențiale riscuri rutiere și pericole de siguranță