Din peste 106 aplicanți, au fost selectate 28 de companii în programele de incubare din Iași, Cluj și București. Programul de accelerare a început la finalul lunii aprilie și s-a desfășurat digital timp de șase săptămâni.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Modex, EdX, Startup Grind, Mindspace, European Center for Services Investments and Financing (ECSIF) si MIT Enterprise Forum. Pentru programele locale de incubare partenerii proiectului sunt FabLab și Școala Informală de IT (Iași), respectiv AROBS Transilvania Software (Cluj). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Iată startup-urile care au făcut pitch-uri. Poți urmări video-ul de mai jos sau de mai sus pentru a putea să vezi cum s-au prezentat startup-urile la pitch.

Slicy (Life as a gift)

E o companie ce utilizează un algoritm de inteligență artificială pentru o experiență de a face cadouri personalizate 100%, cu ajutorul social media. Compania are 3 ani și a primit o finanțare de la business angels de 55.000 de euro în 2019.

MaaSTER

MaaSTER oferă servicii de mobilitate bazate pe planificarea unui drum, un one stop shop pentru toate modurile de transport, pentru a reduce traficul și poluarea. Aplicația urmează să fie lansată pe telefoanele mobile. Are un an vechime și a fost fondată de Ștefan Toma, Florin Nemțanu și Octavian Iosif. Au primit și o investiție de 50.000 de euro.

Oraroo

E o unealtă dedicată companiilor mici și mijlocii prin care acestea pot digitaliza procese de business legate de angajați într-o metodă structurată. Platforma are doi ani vechime și a fost fondată de Cristian Mindricelu și Bogdan Marin.

Cyscale

Îmbunătățește securitatea cibernetică prin tehnologii de Knowledge Graph. Construiesc o platformă pentru un mediu Cloud sigur și pentru eliminarea amenințărilor, oferă un scor de risc și monitorizează procesul de complianță. Startup-ul are un an și are discuții deja cu mai mulți clienți și au primit o finanțare de 270.000 de euro. E fondat de Ovidiu Cical, Manuela Ticudean și Andrei Milas.

Safer Work

Ajută companiile farmaceutice și din domeniul biotech pentru a-și ține angajații într-un mediu sigur și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor prin inteligență artificială. Ajută la identificarea folosirii corectă a măștilor de protecție, ochelarilor de protecție și halatelor de laborator. Are 4 ani pe piață și momentan s-a autofinanțat. Fondatorii sunt Alexandru Mincu și Andrei Alexandru Zapada.

RF Meters

O companie în domeniul de wireless smart metering. Practic, îmbunătățește infrastructura de monitorizare și măsurători prin comunicații wireless, produsul fiind destinat companiilor de distribuție de energie, energie termică, apă sau gaz. Fondatorii sunt Ovidiu Rațiu și Răzvan Sima. Au primit 200.000 de euro investiție de la doi angeli investors.

Finqware

E o platformă de open banking care digitalizează procesele băncilor din toată lumea. Se folosește de reglementările europene PSD2 pentru a putea integra în cadrul aplicațiilor și proceselor băncilor toată această liberalizare. A primit 180.000 de euro investiție până acum, e fondată de Cosmin Cosma și, de curând, au reușit să digitalizeze mare parte din piața din Croația.

Citește mai multe despre Finqware în acest material de pe start-up.ro

Enersec

Oferă protecție pentru sistemele Internet of Things și a proceselor de business asociate prin protecție cibernetică. Dezvoltă un Security Operation Center care e folosit cu machine learning și blockchain. Are 7 ani pe piață și e fondată de Răzvan Codreanu.

Nutricare Life

Permit oamenilor să primească mai multe date despre sănătatea lor prin facilitatarea unei abordări personalizate pentru a crește imunitatea și sănătatea individuală cu ajutorul uneltelor tehnologice. Firma are 3 ani vechime, a primit 80.000 de euro de la European Innovation & Technology in Health Agency, 25.000 de euro de la WeAccelerate și 20.000 de euro de la Impact Hub. Cofondatorii sunt Simona Ivanov și Bogdan Ivanov.

Careers in white

Platforma de recrutare electronică medicală care oferă oportunități de carieră pentru profesioniștii medicali din întreaga lume. Are o vechime de piață de 6 ani și e fondat de Bogdan Covaliu, Costin Minoiu, Jason Fisher și Daniel Ilinca.