Proiectul, structurat pe trei nivele, țintește atât startup-urile, cât și profesioniștii din întreaga lume, și are ca scop accelerarea dezvoltării piețelor globale de e-Commerce, cu accent pe colaborare.

Înscrierile aplicanților în proiectul VTEX Accelerator sunt deschise până pe 26 noiembrie.

Programul VTEX Incubator se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, și este deschis pentru startup-urile înființate recent, în ultima jumătate de an, care au deja conturat un plan sau un MVP (produs minim viabil) al soluției lor inovatoare. Se concentrează pe accelerarea ideilor de comerț electronic într-o formă tangibilă și pe stabilirea unei baze solide pentru soluțiile propuse.

Programul VTEX Accelerator are o durată de 4 luni și este destinat startup-urilor cu o vechime între 6 și 12 luni care și-au materializat deja ideile într-un MVP sau au deja o primă versiune a soluției. Participanții vor avea șansa să testeze și să construiască produsul pe infrastructura lor existentă.

Pentru fiecare dintre cele două programe vor fi selectate câte trei startup-uri. Finaliștii vor fi anunțați pe 4 decembrie și vor intra efectiv în programe pe 21 decembrie. Până la finalizarea acestora, vor beneficia de investiții de 10.000 de dolari (equity-free grants), acces la angel - investors, expunere la evenimente majore de comerț electronic, mentorat făcut de experți în domeniu, burse finanțate integral, acces la spații de co-working și instrumente VTEX.

Proiectul VTEX Accelerator include, de asemenea, un program de cultivare a talentelor, destinat profesioniștilor care doresc să-și perfecționeze cunoștințele despre comerțul digital și să urmeze, în cele din urmă, o carieră în domeniu. Cu burse, cursuri și evenimente exclusive la dispoziția lor, participanții își vor putea actualiza cunoștințele și își vor consolida în mod semnificativ CV-urile.

„VTEX este mândru să anunțe inițiativa VTEX Accelerator ca fiind următorul pas în misiunea noastră de a dezvolta un ecosistem global de comerț digital”, spune Marcos Pueyrredon, Global VP la VTEX. „Ne-am asumat să extindem orizonturile companiei noastre prin căutarea continuă a celor mai bune soluții tehnologice care există deja, sau care încă nu au apărut. Aceste programe vor da o mână de ajutor gânditorilor îndrăzneți și apoi îi vor întâmpina la VTEX, un loc în care inovația este la ea acasă. Cel mai important, totuși, prin conectarea și cultivarea minților strălucite, sperăm să încurajăm colaborarea, un element esențial pentru supraviețuirea actuală și viitoare a afacerilor de comerț de pretutindeni”.

Mai multe informații pot fi accesate aici.