Woz U este, deocamdată, o platformă online care are rolul de a promova joburile din domeniul IT, dar și de a le oferi celor interesați de ele aptitudinile necesare pentru a-și începe cariera. Pe parcursul timpului, Steve Wozniak plănuiește să deschidă peste 30 de locații fizice în toată lumea, iar cursurile vor fi variate - de la inginerie software, la tehnologia informațiile, dezvoltare de aplicații și securitate cibernetică, potrivit The Verge.

Nu se știe dacă cursurile vor fi gratuite sau dacă viitorii studenți vor trebui să plătească pentru a accesa cursurile online. Pe platformă nu este specificat nimic în acest sens deocamdată.

Woz U va fi și o platformă bună de recrutare pentru companiile care activează în domeniul tehnologiei, dar va pune la dispoziție și unelte cu care angajatorii își vor putea instrui mai bine angajații. Wozniak are planuri să transforme Woz U și într-un program de accelerare.

Scopul final, potrivit cofondatorului Apple, este să crească interesul oamenilor față de carierele în știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică.

”Țelul nostru este să educăm și să instruim oamenii, să le oferim cunoștințe digitale pe care să le aplice în carieră fără să îi împovărăm cu datorii pe viață”, a declarat Wozniak. ”Oamenii se tem să aleagă o carieră ce ține de domeniul IT, deoarece sunt de părere că nu ar fi în stare să o facă. Eu știu că sunt în stare și vreau să le arăt cum se face””, a mai spus acesta.

Există deja o aplicație de mobil care oferă câteva cursuri de introducere și te poți ”înscrie” la Woz U chiar acum, cu toate că nu se știe exact ce presupune înscrierea, după ce ți-ai dat datele personale.