Vă spuneam și noi în review-ul nostru pentru Huawei P20 Pro că este smartphone-ul care, cel mai probabil, va schimba definiția fotografiei mobile. Și Samsung S9+ a demonstrat că are una dintre cele mai bune camere testate de noi până acum. Acum, Sony încearcă să le surclaseze, venind cu un telefon despre care spune că cea mai bună cameră existentă la un smartphone, cu Xperia XZ2 Premium.

XZ2 Premium are 2 camere pe spate, ceea ce este o premieră pentru Sony. În plus, camera are doi sezori, unul color de 19 megapixeli și altul monocrom, de 12 megapixeli, scrie CNET. Nu este revoluționară camera duală, dar telefonul știe să filmeze super slow-motion la o rezoluție mai mare decât Galaxy S9+, adică full HD față de HD.

În plus, Sony încearcă să iasă în evidență prin performanțele pe care le aduce senzorul, iar valorile ISO pot ajunge la 51.200 în cazul pozelor. La clipuri ajung până la 12.800. În mod normal, orice vei obține la acele numere de pe un smartphone ar arăta foarte prost, dar Sony susține că procesorul de imagine Aube poate combina datele de la ambii senzori, poate optimiza lumina scăzută și reduce zgomotul pentru a obține rezultate excelente.

Mai mult decât atât, Sony afirmă că acest lucru permite „capturarea imaginilor la lumină foarte scăzută, observată anterior numai în camerele cu lentile interschimbabile”. Merită menționat faptul că Huawei P20 Pro va putea ajunge până la valori ISO 102.400, după un update.

Camera dublă va avea modul portret și va permite realizarea fotografiilor folosind doar senzorul monocrom, pentru fotografii clare și detaliate în format alb-negru. Dar aceste specificații nu vor exista la momentul lansării, ci vor apărea abia odată cu actualizarea software-ului, în trimestrul 3.

Alte specificații pe care le va avea XZ2 Premium de la Sony includ ecranul de 5.8 inci cu rezoluție 4K, procesor Qualcomm Snapdragon 845, baterie de 3.540 mAh. Telefonul rulează pe Android 8.0 Oreo, este rezistent la apă, iar terminalul este protejat cu sticlă Gorrila Glass pe ambele părți.