Daniel Truică (Vola.ro): când nu trimite românii în vacanțe, pictează, se dă cu placa și merge la festivaluri de muzică

Ccum zece ani fonda, alături de doi afaceriști din Polonia, agenția de turism Vola. Pentru că nu și-a dorit să fie doar una din multele agenții de profil de la noi, Daniel Truică a mizat pe un domeniu care era încă necunoscut. Așa că a mers direct în online, iar Vola.ro a ajuns acum la venituri anuale de peste 63 de milioane de euro.

Tablou de frumusețe contemporană: povestea Make-Up Șevalet

”Orice casă ar trebui să aibă o piesă statement care să-i ofere un anumit grad de unicitate”, îmi spune Alina Ilie, creatoarea Make-Up Șevalet, o măsuță de toaletă inspirată de forma unui șevalet de pictură, care îmbină o zonă de depozitare pentru bijuterii și cosmetice, eficient gândită, cu cu partea estetică, fiind totodată și o piesă decorativă.

Alex Lăpușan: la muncă e antreprenor în IT, dar în timpul liber preferă iahtingul și benzile desenate

Pentru că ne-am dorit să aflăm ce face un ”Antreprenor după program”, l-am luat la întrebări pe Alexandru Lăpușan, fondatorul Zitec – business de circa 4,5 milioane de euro. Povestea sa, despre yachting, benzi desenate și o pasiune pentru insulele idilice ale Greciei, în cele ce urmează.

Antreprenor cu vechime în România – drumul lui Vasile Vita spre afaceri de aproape 10 milioane de euro

Vasile Vita e unul dintre antreprenorii cu vechime din România. E proprietarul Vitacom Electronics, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse electronice din România. Am vrut să aflăm povestea sa de 27 de ani în afacerile din România, de ce nu a plecat niciodată și cum se îmbină viața profesională cu cea personală, la rubrica “Antreprenor după Program”.

Noile începuturi ale lui Mihai Sfrijan după Candy Crush Saga

Acum un an Mihai Sfrijan era directorul unuia dintre cele mai de succes studiouri de jocuri din România, King, o filială a gigantului suedez care a creat Bubble Witch Saga sau Candy Crush Saga. A luat decizia de a renunța la o poziție călduță, a plecat șase luni în jurul lumii, iar acum, odată ce a revenit și-a deschis un studio nou de jocuri.

Cei care țin site-urile în picioare – Presslabs, de la 0 la jumătate de milion de euro pe an

Poți numi o companie veche de cinci ani startup? Presslabs din Timișoara se consideră o asemenea companie, mai ales datorită mentalițății și dorinței de creștere. Bănățenii au ajuns la o cifră de afaceri de aproape jumătate de milion de euro prin oferirea de servicii de găzduire pentru site-uri care folosesc platforma Wordpress. Aceasta este povestea lui Mile Roșu, unul dintre fondatori.

Rockstar în 2016: gamerul care face milioane de euro

Dragoș Hâncu e la conducerea unei firme de 4,3 milioane de euro, Amber Studio. Jocurile pe calculator au început să-l pasioneze din 1984 și asta a făcut până după facultate. Șansa a făcut să ajungă în industrie, iar astăzi conduce un studio de milioane de dolari din București. Programul e relativ. Înainte de toate, Dragoș rămâne un gamer.

Ioan Iacob – “Nu există viață personală și profesională. Nu poți să le separi”

Ioan Iacob a fondat firma de dezvoltare Qualitance în 2008, împreună cu prietenul său Radu Constantinescu. E unul dintre acei oameni de afaceri care nu fac diferență între viața personală și cea profesională. Orice încercare de a le separa i se pare “schizofrenie”. Am vorbit cu el pentru rubrica “Antreprenor după program” despre secretele vieții de antreprenor.