Această cohortă este dedicată antreprenorilor aspiranți care au idei pe care vor să le scaleze internațional. Înscrierile se pot face pe pagina aceleratorului până pe 20 mai.

Se pot înscrie startup-uri cu cifra de afaceri sau finanțare atrasă de până la 100.000 de euro, precum și ideile de business aflate în stadiu avansat.

Vor fi selectați 10 câștigători care vor intra în Bootcamp-ul BCR-InnovX în perioada 1 iulie – 20 septembrie 2019.

”Cel mai important câștig al AcceleratoruluI BCR-InnovX este redescoperirea potențialului de dezvoltare a României prin inovații în tehnologie. Învățăm de la ei și îi ajutăm să-și accelereze businessurile, printr-o muncă de echipa prin care dorim să multiplicăm acest potențial. Știm că începutul este dificil, dar mai știm și că sunt multe idei bune care au nevoie doar de un pic de sprijin ca să ajungă mari”, spune Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Banca Comercială Română.

Accelerator BCR - InnovX: poți veni și fără să ai firmă

În această grupă vor fi acceptate, pe lângă firme, și întreprinderile sociale, precum și echipe de proiect care nu și-au înființat o societate comercială până la data începerii bootcamp-ului cohortei Grinders. Acestea vor avea obligația de a o înființa până pe 31 iulie 2019.

“Aș dori să transmit tinerilor antreprenori cu idei inovatoare să fie curajoși și să creadă în visul lor. România a produs deja doi unicorni în lumea tehnologiei, astfel că există potential și experiență. Mesajul meu este simplu: înscrieți-vă în cohorta Grinders pentru a învăța cum să creați un business de success în tehnologie”, spune Alex Mihailciuc, Head of Global Pre-Sales UIPath.

“Prima cohortă din Acceleratorul BCR-InnovX este în plină desfășurare și credem cu tărie că au un potențial de creștere foarte mare în următorii ani. Pentru noua grupă dedicată antreprenorilor tineri și celor care au idei inovatoare în tehnologie avem deja o cerere ridicată, înainte de a porni înscrierile. Creăm niște baze solide pentru viitorul tech al României”, spune Diana Dumitrescu, Director Program InnovX.

BCR-InnovX: învață cum să iei bani

Startup-urile din program, care au deja firmă activă, vor învăța, prin expertiza ECSIF, să acceseze de la Bruxelles granturi pentru inovare cu valori de 50.000 de euro și vor putea să-și susțină business case-urile în cadrul viitoarei conferințe regionale Startup Grind.

Preselecția antreprenorilor se va face prin intermediul unor sesiuni denumite Fast Track Days, ce vor avea loc pe 11 mai, 25 mai, 1 iunie, iar pe 8 iunie va fi organizat Selection Day, unde vor putea participa cele mai bune 20 de propuneri (pitch-uri). Din acestea, vor fi selectate 10 business-uri ce vor participa în grupa de Grinders în perioada 1 Iulie – 20 Septembrie 2019.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de programe.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu Uipath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Pe 25 martie acceleratorul BCR-InnovX, un progam dedicat scalării afacerilor din tehnologie, a ales primele 10 startup-uri care vor intra în cadrul bootcamp-ului.