Apple Watch Series 4 vine cu un watchface nou customizabil pentru diverse funcții, dar și un watchface modular. Se pune mult accent pe personalizare și pe nevoile utilizatorilor. Ceasul arată bine, mai bine decât cele mai vechi, dar nu aduce schimbări foarte mari din punct de vedere al designului.

Noul ceas aduce ecrane mai mari cu peste 30%, păstrând dimensiunile ceasului per total. UI-ul a fost redesenat.

Coroana digitală a fost și ea regândită și oferă feedback haptic, iar difuzorul e cu 50% mai puternic decât cel de pe generațiile anterioare, ca să poți comunica cu Siri mai bine, sau ca să poți vorbi la telefon. Microfonul a fost mutat de lângă difuzor, pentru a elimina ecoul. Spatele este din safir, pentru semnal mai bun și rezistență sporită. Procesorul S4 este de tip dual-core pe 64 de biți și e de două ori mai rapid decât cel de pe generația anterioară.

Cu ajutorul unui giroscop nou, Apple Watch detectează căzătura purtătorilor. Dacă nu te ridici într-un minut, sună automat la 112 și dă mesaj unei persoane de contact.

Dacă ai ritmul cardiac prea scăzut, vei primi o notificare. Ritmul iregulat va fi și el semnalat purtătorilor. Aceste funcționalități sunt posibile cu ajutorul senzorului optic. Există și un electrod sub sticla din safir, iar Apple Watch 4 poate realiza și o electrocardiogramă. Pentru a folosi această funcție, vei pune degetul pe coroana digitală și în 30 de secunde primești o clasificare a ritmului cardiac. Aceasta este o funcție care ți-ar putea salva viața.

Aceasta este o funcție care ți-ar putea salva viața, putând să împărtășești aceste date cu doctorul tău, pentru a fi analizate. Ceasul este susținut și de președintele American Heart Association, lucru impresionant. Ceasul este aprobat și de FDA, deci Apple Watch 4 e primul smartwatch aprobat de o autoritate medicală importantă.

Puteți urmări evenimentul de lansare iPhone XS, XS Max, XR live text aici.