Lectură de 4 min

BizTool.ro: Matei Dumitrescu, antreprenorul-mentor care te ajută să escaladezi obstacolele business-ului

Abonează-te pe  
În business, chiar și cei mai experimentați fondatori au nevoie, din când în când, de sfatul unui mentor. Nu este un semn de slăbiciune, chiar din contră. Iar opinia unui expert în business, imparțial, obiectiv, se poate dovedi extrem de utilă pentru creșterea viitoare a afacerii noastre.
BizTool.ro: Matei Dumitrescu, mentorul care te trece munții

Unul dintre acești specialiști în business pe care i-ai putea aborda este Matei Dumitrescu. Matei este unul dintre consultanții în business pe care îi regăsești pe BizTool.ro și te poate îndruma pe drumul antreprenoriatului, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a crea o afacere scalabilă, în același timp punându-te în legătură cu investitorii care pot finanța proiectele tale antreprenoriale.

De altfel, pe BizTool.ro, proiect powered by start-up.ro, poți să găsești un specialist, ori poți deveni chiar tu specialist și să le oferi din experiența ta celor care își construiesc acum afacerea. BizTool.ro face curat în toate căutările pe care le faci pe Google după un specialist în grafică, în marketing, după un avocat bun, sau după un consultant care să poată evalua și furniza posibile soluții pentru diferite ipostaze ale afacerii.

Am adus alături de noi pe BizTool.ro câțiva specialiști cunoscuți în domeniile lor de activitate. Alături de ei am creat un loc unde să găsiți resursele necesare pentru a vă pune pe picioare firma, dar și unde veți beneficia de puterea și cunoștințele comunității.

Butonul "Vreau să ofer consultanță!" de pe BizTool.ro deschide calea specialiștilor pentru a fi listați în cel mai scurt timp pe marketplace-ul de servicii oferit de către start-up.ro.

Ce-l recomandă pe Matei ca mentor? Faptul că este antreprenor 100%, a învățat cum să-i ajute pe alții și are resursele necesare pentru a face acest lucru. ”Pentru că nu au exemple reale și tangibile, povești la care să poată să aspire, nu doar pe care să le visese, succese pe care ei le pot obține. Pentru că au nevoie de cineva care poate să îi îndrume și care, în afară de teorie, să le arate cum se escaladează muntele și să le dea instrumentele necesare, resursele, echipa”, sunt motivele pentru care Matei consieră că antreprenorii români au nevoie de expertiza sa și de serviciile pe care le oferă pe BizTool.ro.

Antreprenor și angel investor

Matei Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și mai activi angel investors din țara noastră, cu misiunea declarată de a construi un ecosistem sustenabil de business.

Și-a început parcursul antreprenorial cu business-uri mici, de la trading, la muzică, traduceri și software. Din 2012 a început să investească și în business-urile altora, să învețe cum să fie un angel investor și, totodată, cum să îi învețe pe alți antreprenori să aibă, la rândul lor, succes în afaceri.

A mentorat sute de antreprenori din Malaysia până în Brazilia, a investit în zeci de startupuri, printre care în primăvara acestui an și în opt startupuri din Silicon Valley, iar ca domeniu investițiile sale autohtone variază de la agricultură, unde a consolidat prima fermă organică românească, BioDumbrava, până la soluții ultra-tech cum ar fi platforma de optimizare CGI a startupului bucureștean WireFAME.

Antreprenorii au nevoie de cineva care poate să îi îndrume și care, în afară de teorie, să le arate cum se escaladează muntele și să le dea instrumentele necesare, resursele, echipa

În esență, Matei dezvoltă startup-uri sănătoase prin mentorat, consultanță și investiții cu impact. Cu accent pe inovație și construirea unui ecosistem de business sustenabil, Matei oferă resurse, mentoring, coaching și investment advising, traininguri și acces la expertiza necesară pentru a genera rezultate eficiente, atat pentru startup-uri cât și pentru companii mature.

Matei este, de asemenea, vicepreședinte al TechAngels, prima și cea mai importantă asociație de Investitori Business Angel din România. Din această postură ajută investitorii români și internaționali să se conecteze cu piața și între ei, pentru a găsi cele mai bune oportunități de afaceri și îi sprijină pentru a negocia și închide tranzacțiile.

Este, de asemenea, parte a echipei Investment Ready Academy din Viena, cel mai mare program de accelerare din zona CEE pentru antreprenorii de impact, care funcționează în 17 țări și ai cărui absolvenți au atras investiții de peste 5 milioane de euro în ultimii 7 ani de activitate.

Din toamna anului 2018 Matei este co-director al Founder Institute Bucharest, primul pre-seed startup accelerator global înființat în Silicon Valley, care din anul 2009 a ajutat peste 3.300 de companii să obțină investiții de peste 700 miloane de dolari și să construiască unele dintre “fastest growing” companii globale.

În toți acești ani de când este mentor și este implicat într-o serie de programe dedicate startup-urilor de la noi (ca de exemplu Techcelerator sau Startup Weekend), Matei a observat, cu amărăciune, că ne lipsește cultura antreprenorială și mai ales, că ducem lipsă de o educație de bază în domeniu. Totodată, crede că antreprenorii români iau exemple prea departe de ei, ”care nu se aplică neapărat aici”, după cum spune el, ”dar creează așteptări mari și frustrare când așteptările locale sunt mai mici”.

BizTool.ro - consultanță business

De aceea, pentru a le veni în ajutor fondatorilor români de firme, pe BizTool.ro Matei oferă servicii de mentorat, consultanță în investiții (stabilirea nevoii, obținerea finanțării, gestionarea investiției), dar și consultanță pentru investitorii începători.

Pe BizTool.ro am creat un loc unde să găsiți resursele necesare pentru a vă pune pe picioare firma, dar și unde veți beneficia de puterea și cunoștințele comunității. De ce ar trebui să te folosești de ea?

”Mereu m-am bazat pe comunitate și pe parteneriate. Comunitatea potrivită pe care o susții îți va oferi resursele de care ai nevoie, îți va fi avocat și susținător, client și advisor, își va da resursele necesare”, declară Matei.

După cum spuneam, Matei Dumitrescu este unul dintre specialiștii pe care îi regăsiți pe platforma BizTool.ro. Dacă vreți să vă numărați printre experții care-și pun la dispoziție cunoștințele, ne puteți da un mail pe adresa office@biztool.ro.

Am mai povestit despre BizTool.ro și aici:

Gabriela Bejan, omul de Marketing, priceput la scris și la vorbe: ”construiește planificat, cu obiective clare în minte”

BizTool.ro: Alexandra, artistul care-ți va face logo-uri memorabile

Ana-Maria Udriște, avocatul care face Dreptul să fie simplu și-ți explică de ce ai nevoie să planifici pe termen lung

BizTool.ro – Toma Grozăvescu, omul de marketing care folosește tehnici folosite de Facebook și Uber ca să-ți crească business-ul

BizTool.ro: Călin Biriș, specialistul în marketing care te ajută să aduci pe piață o companie relevantă

BizTool.ro: George Diță, specialistul care te ajută să miști piesele business-ului ca într-un joc LEGO


Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: