Opțiunea va deveni dispobililă începând cu ziua de miercuri, 3 iulie, și va fi implementată în toate orașele în care Bolt este activ la nivelul țării noastre.

Compania din Estonia a anunțat posibilitatea plăților cash pentru cursele efectuate printr-un mesaj trimis utilizatorilor care și-au instalat aplicația dar care încă nu au efectuat curse cu Bolt.

Pentru a plăti în numerar, pasagerii trebuie să deschidă aplicația și să selecteze opțiunea “Numerar” din secțiunea “Plăți”. După cursă, ei pot plăti cash și vor primi rest de la șofer, dacă este cazul. Vor primi factura pe email, exact ca în cazul curselor plătite cu cardul.

Este posibil ca acest feature nou să fi fost introdus de companie cu scopul de a atrage mai mulți pasageri care preferă, totuși, opțiunea de a plăti cash pentru cursele pe care le efectuază, urmând ca aceștia să se transforme în clienți care plătesc cu cardul.

Opțiunea de a plăti cash a fost introdusă și de Uber încă din toamna lui 2017, la acel moment fiind un program pilot derulat în parteneriat cu BCR. “De la CASH la CARD”, așa cum a fost denumit acel proiect în acel moment, permitea celor care nu au încercat serviciul pentru că nu au un card, sau care sunt reticenți în legătură cu plățile online, să folosească inițial serviciul achitând contravaloarea cursei în numerar.

Recent, Bolt a lansat, și în România, Bolt pentru Business, un serviciu care te ajută să gestionezi cursele în interes de serviciu. Prin intermediul Bolt for Business companiile vor putea să achite și să administreze cursele efectuate de angajați în interes de serviciu. Totodată, din primăvara acestui an, Bolt anunțat și lansarea serviciului de livrare de mâncare.

Compania estoniană are în prezent 25 de milioane de utilizatori în peste 30 de țări în lume și este lider în Europa și Africa. Este, de asemenea, prima companie care a adus serviciile de tip ride-hailing și închirierea de scutere în aceeași aplicație. În prezent aceasta lucrează la extinderea serviciilor de închiriere a scuterelor electrice în mai multe orașe europene.

Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Luni, pe 1 iulie, Ordonanța de urgență care reglementează serviciile de ridesharing și ride-hailing a fost publicată în Monitorul Oficial. Mai multe detalii aveți în acest material.