Camerele de pe iPhone 11 sunt ieșite în afară, sunt două la număr și promit să fie foarte bune.

Camera principală are 12MP cu F/1.8 și stabilizare optică a imaginii. Alături de camera wide principală, Apple a introdus și o cameră ultra-wide. Aceasta are tot 12MP și un câmp de 120 de grade.

Pe iPhone 11, Apple a îmbunătățit și procesarea, prin funcția numită Semantic Rendering, și a adus îmbunătățiri serioase. HDR-ul iese mai bine și există și un Night Mode care se activează automat, noi moduri de portret și focalizarea stereoscopică, pentru imagini de tip portret făcute animalelor de companie.

Interfața camerei se deschide cu camera principală Wide, dar permite să vezi, din meniurile translucide, cum s-ar vedea și poza Ultra Wide, ca să poți să faci un switch rapid.

Pe partea de video iPhone 11 filmează excelent, atât cu camera wide cât și cu cameră ultra-wide, stabilizarea fiind excelentă. Poți schimba între camera obișnuită și cea ultra-wide și poți filma la 4K până la 60 de cadre pe secundă și în modul extended dynamic range, pentru efect HDR.

Cu funcția QuickTake poți face clipuri video rapid atunci când fotografiezi - doar ții apăsat pe butonul de fotografiere.

Camera de selfie are acum 12MP și poți face fotografii la 6MP dacă ții telefonul în mod portret și fotografii wide, de grup, când îl întorci în mod lanscape. Pentru prima dată, poți face și clipuri slow-mo cu camera frontală.

Camera de pe iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro, în ambele mărimi, vine cu o cameră principală triplă. Are aceleași camere wide și ultra-wide ca modelul mai ieftin, dar vine și cu o a treia cameră - una telefoto. Vorbim despre un sistem capabil de zoom optic 2x cu F/2.0, de la care ne așteptăm să ofere rezultate mult mai bune la lumină scăzută decât camera telefoto de pe modelele anterioare.

O funcție nouă care va veni pe iPhone 11 Pro printr-un update software se numește Deep Fusion. Cu Deep Fusion, telefonul realizează 9 fotografii instante - unele scurte, altele cu expunere lungă și apoi le optimizează pentru a oferi o imagine luminată, lipsită de zgomot și cu o claritate foarte crescută.

La capitolul video merită menționat faptul că și camera de Zoom are stabilizare optică a imaginii și filmează 4K la 60 de cadre pe secundă.

iPhone 11 Pro uimește la capitolul video și la eveniment au participat și cei de la Filmic Pro care au prezentat noua versiune a celei mai populare aplicații de filmare. Astfel, Filmic Pro va permite folosirea simultană a tuturor camerelor de pe iPhone 11 Pro, pentru a alege unghiul cel mai bun. De asemenea, cu noua versiune Filmic Pro, utilizatorii vor putea realiza clipuri video combinate - capturate în același timp cu o cameră principală și cu cea de selfie.

Iată toate noutățile anunțate de Apple la evenimentul de pe 10 septembrie:

iPhone 11 - cum arată și ce caracteristici tehnice are

Camerele iPhone 11: Merită să schimbi telefonul doar pentru cameră?

Lansare iPhone 11 Pro, primul telefon Apple cu trei camere foto

Prețul iPhone 11: Cât ar putea costa în România cel mai ieftin iPhone

Noul iPad: Mai mare, mai rapid, mai versatil, mai ieftin

Apple anunță Apple Watch Series 5 cu always on display

Apple TV Plus. Cât costă și când se lansează rivalul Netflix și HBO Go

Lansare iPhone 11 - Apple Arcade e abonamentul pentru gameri