Antreprenorii sunt nevoiți să învețe rapid, că pentru a face față sarcinilor, trebuie să fie sau să devină buni la multi-tasking. Iar asta poate presupune inclusiv să asculți cărți audio care nu doar să te inspire în afaceri, dar și să vină cu sfaturi, strategii și explicații în anumite domenii de interes pentru tine. Dacă vrei să profiți la maximum de timpul tău, găsești mai jos câteva sugestii de audiobook-uri care te învață business ascultându-i pe alții.

Cărți audio - Cine mi-a luat cașcavalul?, de Spencer Johnson

Această carte audio este o parabolă amuzantă despre cum să faci față schimbării. Schimbarea nu apare atunci când ești pregătit pentru ea, dar chiar și așa, poate fi văzută ca fiind ceva pozitiv. Autorul, Spencer Johnson, explică modurile în care putem anticipa schimbarea, cum ne putem desprinde de trecut și cum putem ajunge să facem tot ce am putea face dacă nu ne-ar fi teamă de ea. Este o carte de management, utilă atât pentru a inspira echipa pe care o conduci, cât și pentru tine în mod individual. Acest audiobook este la reducere și îl găsești aici.

Time Management, de Octavian Pantis

Viața de antreprenor nu este ușoară, chiar dacă înainte să alegi această cale credeai că să fii propriul șef îți va permite să-ți faci singur programul și va fi unul flexibil. Cursul de Time Management pe care îl vei asculta dacă vei decide să cumperi această carte audio se bazează pe experiența de peste 40 de ani în lumea întreagă a companiei de training și consultanță TMI și își propune să îți ofere idei și tehnici prin care să-ți poți atinge obiectivele profesionale cu o mai bună productivitate și să găsești timpul necesar și pentru alte preocupări importante din viața ta. Poți cumpăra cartea audio de aici.

Carte audio - Revoluția Blockchain, de Don & Alex Tapscott

Dacă ești unul dintre cei pasionați de noile tehnologii, printre care și revoluția blockchain, această carte audio ar putea să te învețe multe lucruri din acest domeniu. Ea oferă o perspectivă relaxantă asupra tehnologiei care are puterea să redeseneze economia globală. Cartea analizează potențialul tehnologiei blockchain de a veni cu soluții la cele mai importante provocări globale. Cei doi autori ai acestui audiobook trec dincolo de frontierele finanțelor, pun într-o lumină nouă fenomenul blockchain și explică de ce trebuie să-i înțelegem cu toții puterea și potențialul acestei tehnologii. Dacă te interesează subiectul, poți să cumperi cartea audio de aici.

Cum să creezi o aplicație de un miliard de dolari, de George Berkowski

În ultimii ani, aplicațiile au schimbat radical modul în care comunicăm, cumpărăm, ne jucăm, interacționam și călătorim, iar popularitatea lor reprezintă una dintre cele mai mari oportunități de idei de afaceri din istorie. Pentru a scrie această carte, devenită ulterior și audiobook, George Berkowski a adunat informații din interiorul celor mai de succes companii din domeniul aplicațiilor mobile. Astfel, ai ocazia de a afla și învăța cum s-au dezvoltat aplicații precum Whatsapp, Snapchat, Candy Crush sau Uber. Autorul îți oferă toate instrumentele informative din culise, necesare pentru a-ți construi propria aplicație de succes. Poate fi comandată aici.

Audiobook - Reinventatorii, de Jason Jennings

Se spune că schimbarea este singura constantă din Univers, iar acest lucru este valabil și în afaceri. Conform lui Jason Jennings, în ultimii zeci de ani s-au înregistrat schimbări fără precedent: națiuni considerate a fi din „lumea a treia” devenite puteri mondiale în domeniul produselor high-tech, tehnologia atinge cote nemaivăzute și se schimbă comportamentul de cumpărare al clienților. Jennings și echipa sa de cercetare au examinat mii de știri și articole, selectând cele mai bune o sută de exemple de companii, printre care Best Buy, Cirque du Soleil și Avon, care s-au reinventat cu succes, pentru ca ulterior să pună la punct „regulile reinventării”. Audiobook-ul este obligatoriu de ascultat pentru orice lider care-și dorește să fie cu un pas înaintea concurenței în următorii ani. Cartea audio poate fi cumpărată de aici.