Asociația Dăruiește Viață, cunoscută pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România din banii strânși cu ajutorul donațiilor, a decis să folosească toți banii donați începând cu data de 11 martie pentru a cumpăra echipamente medicale pentru spitalele din țară în care sunt tratați pacienți cu coronavirus. Revolut sprijină această inițiativă și le permite utilizatorilor să doneze către ONG direct din aplicație, în doar câteva secunde. Banii donați vor ajunge în proporție de 100% la Asociația Dăruiește Viață, fără ca Revolut să perceapă taxe și comisioane.

Utilizatorii Revolut pot sprijini lupta împotriva COVID-19 prin rotunjirea tranzacțiilor efectuate și donarea restului rămas, prin stabilirea de plăți recurente sau prin efectuarea unei singure donații. Nu există o sumă minimă care poate fi donată, iar funcționalitatea poate fi activată și dezactivată oricând

Primele donații au fost folosite pentru a cumpăra echipamente medicale, halate și echipamente de protecție pentru personalul medical din mai multe spitale din țară: Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul de Urgență Craiova, iar din București Institutul Matei Balș, Institutul Clinic Victor Babeș, Spitalul Clinic Colentina, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Colțea.

Dăruiește Viață colaborează cu secțiile de terapie intensivă din întreaga țară pentru a crea o listă cu echipamentele de care au nevoie spitalele în lupta împotriva Coronavirus. Toți banii strânși sunt folosiți pentru a fi achiziționate echipamente de protecție pentru personalul medical (halate, mănuși, măști etc.), echipamente și aparate medicale cum ar fi ventilatoare mecanice, sonde de intubare și măști de oxigen pentru pacienți.

“Una dintre valorile noastre de bază la Revolut este <puternici împreună>, iar acum, mai mult ca oricând, e timpul să ne respectăm acest crez dincolo de munca pe care o facem. Credem cu tărie că solidaritatea înseamnă enorm și că fiecare dintre noi poate contribui la lupta împotriva noului coronavirus. Am încheiat un parteneriat cu Dăruiește Viață în urmă cu ceva timp, inspirați de viziunea lor curajoasă și de impactul pe care îl generează pe plan local, iar acum am fost din nou impresionați când au anunțat că vor redirecționa toate fondurile donate pentru a ajuta sistemul public de sănătate să facă față luptei împotriva coronavirus”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth CEE - Revolut.

La începutul lunii martie 2020, România a devenit prima țară din Europa în care utilizatorii pot dona dona prin intermediul funcționalității Donații pentru a sprijini cauzele lor preferate pe plan local. Două săptămâni mai târziu, utilizatorii români donaseră mai mult de 324.000 RON către cele trei organizații caritabile locale incluse în aplicație.