Așadar, de astăzi, Spitalul Colentina va oferi evaluări medicale la distanță gratuite pacienților care au fost internați la acest spital și vor să recontacteze pentru întrebări secția de pe care au fost externați.

Pacienții care sunt în situația descrisă sunt invitați să acceseze pacient.assmb.ro. Răspunsul va fi dat în 12-24 de ore în funcție de disponibilitatea personalului medical.

Invitația Medicentrum lansată Spitalului Clinic Colentina a fost făcută imediat ce criza a început, iar dezvoltarea secțiunii speciale a durat o săptămână. Având în vedere că, începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina se transformă în centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2, evaluarea la distanță este cu atât mai importantă. Începând cu această dată, sunt oprite toate internările.

Platforma oferă, de asemenea, posibilitatea completării fișei de triaj pentru Covid-19.

„În condițiile actuale de criză, izolare și carantină, mi-am dorit să pun la dispoziție gratuit serviciile noastre pentru a depăși mai ușor perioada. Am gândit de la început Medicentrum ca pe o soluție ideală pentru a salva resurse importante, mai ales timp pentru medici și pacienți. Ca medic, sper ca și după această criză să folosim metode tehnologice simple, cum este o platformă de evaluare medicală la distanță, pentru a economisi timp și a salva vieți”, a declarat dr. Horațiu Ioani.

Platforma www.medicentrum.ro, lansată în 2019, are în acest moment peste 100 de medici din toată țara care însumează 81 specialități. Medicentrum este finanțat prin fonduri europene prin proiectul Start-up Centru.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: