Organizațiile Geeks for Democracy, Code4Romania, Funky Citizens și Asociația pentru Relații Comunitare au organizat o listă de inițiative civice și private care ajută în perioada Coronavirus.

Printre inițiativele civice sunt cele prin care tinerii pot ajuta prin la livrarea de cumpărături pentru cei bătrâni sau care nu se pot deplasa deoarece sunt în izolare, call center pentru cei care suferă de depresie, dar și grupuri care donează măști de protecție pentru medici.

Poți verifica documentul care este actualizat în mod constant dacă accesezi acest link.

De asemenea, după cum a scris și start-up.ro, sunt mai multe companii care au făcut donații în această perioadă.

  • Mastercard a donat 100.000 de euro către organizația „Dăruiește Viață”.
  • Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente a donat Crucii Roșii materiale sanitare și de igienă în valoare de 100.000 de lei.
  • Globalworth a donat 200.000 de euro către Crucea Roșie pentru a ajuta eforturile din această perioadă.
  • SmartBill a donat 35.000 de euro pentru spitalul din Sibiu ca să lupte împotriva Covid-19. Poți citi detalii aici.
  • Antreprenorul Marian Alecu, cel care a adus McDonald’s în România, a anunțat că donează 5% din veniturile firmelor sale către Institutul Matei Balș.
  • Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecțioase Iași pentru achiziționarea de echipamente de protecție.
  • Transavia va asigura aparatura pentru efectuarea testelor Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

De asemenea, o mulțime de restaurante și business-uri din horeca contribuie prin livrarea de mâncare și meniuri prestabilite acasă la persoanele care în această perioadă nu au voie sau nu ar trebui să iasă din casă.

Poți vedea lista în postarea de mai jos, unde sunt menționate atât în conținutul său, dar și în comentarii, diferite inițiative care s-au mutat online sau restaurante care livrează acasă și au oferte speciale.

Citește și alte articole despre măsurile economice luate sau de care este nevoie pentru a trece cu bine peste perioada Covid-19: