Pandemia de COVID-19 provoacă schimbări disruptive în societate. Multe universități din întreaga lume și-au închis porțile, în încercarea de a limita răspândirea virusului. Coursera a anunțat că oferă gratuit peste 3.800 de cursuri din toate domeniile, pentru a oferi o soluție rapidă de educație online, potrivit Business Insider.

Cursurile Coursera au fost deja folosite de către profesorii de la Universitatea Duke din SUA, care s-au folosit de soluția Coursera for Campus pentru a le preda studenților din campusul Duke Kunshan, din Wuhan China.

Cursurile oferite de Coursera vor fi gratuite până la data de 31 iulie.

”Lansăm o inițiativă globală menită să ajute colegiile și universitățile care vor să ofere alternative online la cursurile suspendate din cauza coronavirusului.

În România, universitățile și facultățile din Arad, București, Cluj și Timișoara și-au suspendat cursurile pentru a opri răspândirea virusului COVID-19, lucru care afectează structura anului universitar.

Universitățile sunt ”forțate, practic, să experimenteze și să adopte foarte rapid un tip de educație online. Acomodarea e dificială”, a declarant Jeff Maggioncalda, CEO Coursera.

Alte resurse de educație de la distanță

În condițiile în care școlile și grădinițele au fost închise din cauza epidemiei cu noul coronavirus Covid-19, Primăria București a lansat o platformă de e-learning pentru elevi.

În plus, Banca Comercială Română si Nextlab.Tech au lansat platforma online NEXTLAB.TECH, pentru învățarea informaticii și roboticii, ca parte a programului Romania Tech Nation.

Mai mult, în acest articol am găsit soluții de educație de la distanță pe care le puteți încerca.