Proiectul este realizat de CNIPMMR (Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România) și BNS și este destinat viitorilor antreprenori din zona urbană din regiunea Nord-Vest.

“Lansăm astăzi la Cluj, o inițiativă comună CNIPMMR-BNS în sfera industriilor creative, proiectul Creative START, un proiect care va susține formarea antreprenorială a 600 de persoane, finanțarea a 75 de firme, mentorat pentru cei implicați în proiect. Un alt plus este reprezentat de hub-ul pe care îl vom deschide în proiect, astfel încât toți cei interesați de industriile creative să găsească un sprijin în demararea activității lor”, a declarat Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Proiectul Creative START se adresează persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

  • au vârsta de peste 18 ani
  • au domiciliul sau resedința în regiunea de dezvoltare Nord-Vest, respectiv în unul din județele: Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramurețș, Satu Mare, Sălaj, Bihor
  • intenționează să înființeze o afacere în domeniul industriilor creative în mediul urban al regiunii Nord-Vest
  • NU se află în categoria tinerilor NEETs

În total vor beneficia de activitățile proiectului 600 de persoane, din care minimum 300 vor fi femei.

Creative START - derulare program

În cadrul proiectului se vor organiza cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale pentru 600 de persoane din regiunea Nord-Vest care doresc să își deschidă propria afacere. Cursurile se vor organiza gratuit în fiecare din cele 6 județe ale regiunii și vor avea o durată de 40 de ore.

Perioada de desfășurare a cursurilor este 1 martie 2018 – 3 octombrie 2018.

Planurile de afaceri vor fi evaluate de un juriu format din 6 experți, iar cele mai bune 75 dintre acestea vor primi o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 160.000 de lei (circa 34.300 de euro).

“Într-o lume a globalizării și digitalizării, industriile creative pot reprezenta o alternativă pentru o ocupare de calitate atât în prezent cât mai ales în viitor. Noile tehnologii, robotizarea, digitalizarea și, nu în ultimul rând, evoluția spectaculoasă a ingineriei genetice vor aduce cu siguranță în anii care vin o presiune uriașă asupra locurilor de muncă în industriile manufacturiere, industriile prelucrătoare și agricultură. Ce punem în loc? Care sunt domeniile ce vor oferi alternative de locuri de muncă? Raspunsul este unul singur: industriile creative”, a menționat Costin Dumitru, președinte BNS.

Alte proiecte derulate prin intermediul programului Start Up Plus

România Start Up Plus pentru Regiunea Sud Est – 40.000 de euro pentru antreprenori

39.000 euro pentru idei de afaceri în Regiunea Centru

Finanțări nerambursabile în valoare de 40.000 de euro oferite de UVT

Startup Yourself – program finanțare antreprenori în regiunea de Nord-Est

Ingenius Hub, program de finanțare și pregătire pentru viitorii antreprenori

Viitorii antreprenori din Muntenia, ajutați cu 40.000 de euro