Acum, angajații sunt stimulați de locuri de muncă în care găsesc motivație, iar aceasta se regăsește în cultura companiei. Așadar, iată câteva modalități eficiente prin care le puteți asigura o cultură a companiei atrăgătoare.

Angajații cărora li se oferă libertatea de creație sunt mai motivați să vină la muncă și mai pasionați de job-ul lor. Biroul trebuie să fie un mediu stimulator, unde toată lumea are ocazia să prospere și să se simtă bine cu job-ul.

De regulă, teambuilding-urile se organizează în weekend, în afara biroului, pentru a da angajaților ocazia să se vadă într-o lumină diferită. Dar puteți încerca o altă abordare și să aveți un moment spontan de conectare la birou. Faceți un concurs de exerciții, organizați un eveniment pentru a sărbători diferite naționalități și culturi sau un hackathon pentru o problemă existentă. Totul se reduce la stimularea comunicării, schimbul de experiență și multă distracție.

Un mediu pozitiv este esențial pentru busines și puteți face asta încurajând noi idei și metode, recunoaștere și recompense pentru realizările profesionale. Biroul trebuie să fie un loc în care angajații trebuie să fie tratați cu respect, încredere și înțelegere.

Abilitatea de a menține un echilibru între viața profesională și personală este din ce în ce mai căutată și tot mai greu de obținut, pentru că suntem mereu conectați cu munca. După cum spuneam la început, angajații încep să pună mai mult preț pe program flexibil, timp liber și detox digital. Menținerea unui work-life balance crește atât productivitatea și creativitatea angajaților, cât și implicarea și dedicarea.

Angajații au nevoie să fie sprijiniți de către colegi și conducere. Tratamentul echitabil nu este doar o chestiune de etică, ci și o investiție, pentru că acesta sporește satisfacția și spiritul de muncă, angajamentul și performanța.

Nu în ultimul rând, oportunitățile de dezvoltare personală și profesională ar trebui să fie printre prioritățile de top ale companiilor. În acest sens, există o varietate de modalități de învățare, cum ar fi cursuri și training-uri, participare la diverse evenimente și conferințe. Pe de altă parte, nu trebuie neglijat nici suportul emoțional. Există chiar și o aplicație românească, Layers, care vrea să elimine „blocajul emoțional” cu ajutorul anonimatului.