Jason Mantzoukas e un actor american care realizează show-uri de improvizație și a jucat în filme cum ar fi “ The Dictator” . El a vorbit cu cei de la “Fast Company” și a oferit câteva sfaturi din experiența sa, mai ales că a fost de multe ori la audiții sau la prezentări în care trebuia să vândă un nou serial. Iată câteva din sfaturile sale.

Schimbă-ți pitch-ul

Nu te duce la toate evenimentele cu același pitch mereu. Devii repetitiv și ai ocazia să dai chiar de acceași audiență. Gândește-te cine sunt investitorii în fața cărora pitchuiești și audiența generală. Mantzoukas spune că toată lumea pitchuiește diferit. “Încearcă să oferi o perspectivă diferită a ta pentru fiecare cameră plină de investitori și să pari cât mai autentic”.

Fii agil. Citește audiența

Nu trebuie să te pregătești cu același pitch și nici cu aceleași răspunsuri. Antrenează-te pentru diferite situații și diferite întrebări. Vei fi surprins de multe ori. Nu încerca să dai același răspuns sau să rămâi foarte ancorat în ideea inițială. Dacă trebuie să te mulezi pe întrebare și să răspunzi ceva diferit de ceea ce aveai planificat inițial, o poți face. “Dacă ai veni cu mine la cinci pitch-uri, vei auzi poate cinci versiuni diferite. Sunt maleabil”

Fii colaborativ

Nu trebuie să asculți pur și simplu feedback-ul audienței, ci să-l incorporezi în prezentarea ta. “Când oamenii contribuie cu idei, prefer să le incorporez pentru că ideea poate fi modificată pe parcurs, iar cu care am vorbit vreau să se simtă integrați și încântați. Nu vrei să dai impresia că vorbești doar pentru tine”.

Fii agresiv când e necesar

Audițiile sunt ca niște pitch-uri. Îți vinzi ideea. Mantzoukas și-a amintit de momentul când a trebuit să se ducă la niște audiții pentru un rol în filmul “The Dictator”, rol pe care l-a obținut. Ceea ce trebuia să citească părea cam pasiv, așa că a decis să improvizeze și să fie mai agresiv. Într-un pitch nu trebuie să-ți fie frică să improvizezi și să fii mai curajos. Când zicem agresivitate, nu e vorba să ataci investitorii, ci pur și simplu să te joci mai mult cu discursul tău și să ai curaj.

Citește toate experiențele lui Mantzoukas în articolul de pe Fast Company.