Juriul evenimentului, din care face parte și Vlad Andriescu, redactorul-șef al start-up.ro, a desemnat cele 25 de startup-uri finaliste care vor urca pe scena de la Alba Iulia pentru a ține un pitch de 5 minute în fața acceleratoarelor, incubatoarelor, investitorilor români și străini, oamenilor de afaceri de top din regiune. Pe lângă șansa de a primi titlul de câștigător ”Startups in Transylvania”, finaliștii se mai luptă pentru unul dintre cele 5 premii puse la bătaie de organizatoii evenimentului:

Iată cine sunt finaliștii Transylvania Awards:

FINQware (fintech) - o aplicație mobilă gratuită, care înlocuiește folderul de aplicații financiare de pe telefonul tău și te ajută să îți administrezi mai ușor banii, într-un singur loc.

Engage App (employee engagement)

CrowdLens (IT, inteligență artificială)

Fast Rides (IT) - produsul dezvoltat de un fost participant la tabăra Startup Your Life, organizată de start-up.ro. Poți să comanzi biletele de aici.

Neurolabs (data science, retail)

Competitors App (business services)

Mi7 PLUS (fitnech)

AutoHome (smart home)

Taraba Virtuală (ecommerce, food) - e un business care oferă produse naturale românești printr-o aplicație mobilă.

MEDIjobs (medtech) - prima platformă dedicată exclusiv recrutării medicale în România, a obţinut anul acesta prima sa finanţare şi plănuieşte să îşi extindă operaţiunile în toată ţara, astfel încât cât mai multe spitale şi clinici să poată beneficia de serviciile sale. După doi ani de activitate, compania MEDIjobs a fost evaluată la peste 1 milion de euro.

Cleverwash (IT&C, automotive) - este primul startup din România care dezvoltă soluții dedicate spălătoriilor.

Mezzoport (evenimente)

Football fan analytics (sport)

Digitail (sănătate) - automatizează programările la veterinar pentru animalele de companie.

City Fabric (smart cities, mobilitate)

Littledata (IT)

Codifun (educație)

Tummy stopfoodwaste (social-for-profit)

NativeBox (food, retail) - un startup care livrează cutii cu gustări sănătoase.

OUPIO (consumer electronics) - este o boxă wireless, conectată prin bluetooth și care integrează și elemente de iluminare, astfel poate funcționa ca o lampă.

Nemutam.com (imobiliare)

migratecart (IT)

LocalEasy (IT)

HELD City Marketing (turism)

Volteem (voluntariat, IT)

Juriul este format din Ionuț Țața, Dan Călugăreanu, Mircea Vădan, Gabriel Dombri, Vlad Andriescu și Cristian Dascălu.

Înscrierile pentru evenimentul Transylvania Awards s-au făcut în perioada 9 iulie 2018 – 3 august 2018. În program s-au putut înscrie startup-uri tech, dar nu numai. Programul se adresează oricărei companii cu vârsta sub 3 ani și oricărui proiect care pot progresa printr-o infuzie de know-how, mentorship și networking.

Programul celor 2 zile este intens, un mix de prezentări, workshopuri, sesiuni 1:1 de mentorship, sesiuni de lucru împreună.

Printre speakerii evenimentul vor fi Steven van Groningen (CEO Raiffeisen Bank România), Antonio Camara (profesor la Universitatea din Lisabona), Dan Isai (Ceo Salad Box), Ciprian Morar (CEO Lateral Inc), Oana Bouraoui (Romanian IT) sau Ana-Maria Udriște (fondator U-legal).