Deși avea obiectivul de a aduna 175 de milioane de dolari, fondul de capital de risc a reușit să depășească această sumă cu 17% și a încheiat runda de investiții cu 204 milioane de dolari. Acesta urmează să investească în startup-uri early-stage de deep tech.

Numit Digital West, fondul își propune să finanțeze startup-uri din Europa de Vest, partea de Nord și până la zona mediteraneană, cu activități pe segmentul de deep tech - vehicule autonome, robotică, orașe/locuințe smart, dispozitive medicale, ecologie, eficiență energetică.

Firma de investiții a fost fondată în 1998 și are sediul la Berlin. Earlybird este și unul dintre cei care au investit de mai multe ori în startup-ul românesc UiPath, devenit, de curând, unicorn, în urma unei investiții de 153 de milioane de dolari.

Acum ceva timp în urmă am vorbit cu Dan Lupu, partener la Earlybird Venture Capital, și ne-a dezvăluit ce caută investitorii într-un startup, capacitatea regiunii de a da startup-uri performante și schimbările necesare pentru crearea unui mediu prietenos cu firmele mici și mijlocii. Tot atunci, el a venit și cu sfatul investitorului pentru firmele mici.