Proiectul „Fișă de Antreprenor” va fi un ghid pe parcursul a mai multe săptămâni în care vom trece prin mai multe industrii și vom explica modul în care poți să deschizi o afacere. De ce? Pentru că uneori ai nevoie de exemplul celorlalți care au mai făcut și de experiența lor pentru a-ți atinge obiectivele.

Fie că vorbim de un mic business de bijuterii sau un atelier de ceramică, fie de un magazin online de biciclete sau pălării handmade, vom explica parcursul pe care trebuie să-l iei în calcul, de la ce furnizori alegi, cât te costă materia primă, cât te costă să te digitalizezi. Un ghid pas cu pas pentru orice afacere.

Totul va fi explicat în articole pe site-ul start-up.ro, dar și în infografice ușor de înțeles. Acesta este doar primul pas pentru antreprenori, deoarece educația antreprenorială primează pentru a te asigura de posibilul succes viitor.

„Fișă de Antreprenor” este un proiect editorial pe care am dorit să-l lansăm de ceva vreme la start-up.ro, o modalitate prin care să ajutăm oamenii să afle mai multe despre modalitățile practice prin care pot deschide afaceri în anumite domenii. Cu pași clari și unelte pe care să le folosească pentru ca procesul să fie mai ușor.

Se spune că cele mai multe afaceri eșuează în primul an. Iar unul dintre cele mai întâlnite motive e faptul că antreprenorii, deși pasionați și motivați, nu au destule cunoștințe despre toată logistica de business. Vrem să vă ajutăm.

Cum poți urmări proiectul? Urmărește secțiunea dedicată din start-up.ro, dă follow paginilor de Facebook sau Linkedin, dar abonează-te și la newsletter ca să fii primul care citește aceste materiale.

Visa România este un partener de încredere a afacerilor din România, prin uneltele de digitalizare, cardurile pentru IMM-uri și prin platforma „Marile Afaceri Mici”, unde antreprenorii pot descoperi unelte pentru digitalizare pe care le pot accesa la costuri preferențiale.

Prin platforma „Marile Afaceri Mici” antreprenorii la început de drum au acces la informații, educație antreprenorială, dar pe măsură ce pornesc visul lor antreprenorial, și la unelte de business, prin „Digital Kit”. Acesta conține instrumente utile pentru social media, branding, ecommerce sau contabilitate.

Astfel, în platformă ai acces ca IMM la început la o listă de unelte precum Canva, Hootsuite, Tailent, Wordpress, Squarespace, SmartBill, Dacris, Ebriza, FAN Courier sau Delta Studio. Acestea au oferte speciale pentru antreprenorii care folosesc Visa și îți pot reduce costurile la început de drum sau pentru a se digitaliza în mod accelerat.

De asemenea, în aceaastă perioadă Visa are o campanie pentru antreprenorii care fac cel puțin 3 tranzacții cu cardul Visa Business într-o lună. Aceștia pot intra în cursa pentru a câștiga 15.000 de euro, bani pe care-i pot ulterior folosi pentru investiții în afacere și în digitalizare.