Până acum, cei de la Samsung și-au prezentat telefonul pliabil, urmând ca cei de la Huawei să-și arate telefonul pliabil 5G în cadrul târgului de tehnologie MWC 2019, între 25-28 februarie. Anunțul a fost făcut de Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Ceea ce se știe până acum despre telefonul pliabil este că va permite conectarea la rețelele 5G cu ajutorul chipset-ului Balong 5000, alternativa Huawei pentru modemul Snapdragon X50 5G al celor de la Qualcomm. Este probabil ca dispozitivul pliabil să aibă un ecran de 5 inci, un notch cu recunoaștere facială și 5G, potrivit lui Yu.

La nivel de design, cei de la LetsGoDigital au făcut o reconstrucție grafică în baza brevetelor realizate de Huawei.

În același timp, telefonul cu clapetă de la Motorola se întoarce și are ecran pliabil. Lenovo, compania părinte a brandului Motorola, ar urma să lanseze un nou Motorola Razr, cu display pliabil, în februarie. Nici în cazul Motorola nu există încă imagini oficiale cu telefonul pliabil, dar designerul Sarang Sheth a creat câteva imagini care ar putea ilustra Moto Razr 2019, publicate pe Phandroid. Se vehiculează că și acest model ar urma să fie prezentat, oficial, în cadrul Mobile World Congress 2019, de la Barcelona.

Spre deosebire de alți producători, ale căror telefoane pliabile se ar urma să se convertească în tabletă, Motorola păstrează designul original al telefonului cu clapetă.

De asemenea, au fost apărut, neoficial, și primele imagini video cu telefonul pliabil de la Xiaomi, publicate de cunoscutul jurnalist Evan Blass, care oferă informații în exclusivitate înainte de lansarea telefoanelor. În imaginile video apare un dispozitiv cu origini chinezești, având în vedere că este setată limba chineză. Interfața telefonului prezintă similitudini cu interfața MIUI creată de Xiaomi, care include pictogramele din Status Bar și comenzile rapide ale ecranului din partea de jos a ecranului.