Konux este startup-ul cofondat de Vlad Lata, CTO, care monitorizează prin tehnologie căile ferate din Germania. Acesta a primit o investiție suplimentară de 13 milioane de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, anunțată în aprilie 2018, se arată într-un comunicat al companiei. Odată cu această finanțare, investiția totală din Seria B la 33 de milioane de dolari. Printre investitori se numără New Enterprise Associates (NEA), Upbeat Ventures, MIG AG și Alibaba Group.

Konux oferă soluții de inteligență artificială și senzori inteligenți pentru firme din domenii tradiționale, cum ar fi companiile feroviare. De la fondarea sa în 2014, a primit finanțări de peste 50 de milioane de dolari și a intrat în clasamentul celor mai inovatoare 30 de startup-uri realizat de Forumul Economic Mondial.

Potrivit lui Andreas Kunze, cofondator și CEO al startup-ului, această finanțare le oferă o poziție financiară și mai puternică pentru a-și extinde dezvoltarea portofoliului de produse și pentru a accelera expansiunea pe piața internațională, inclusiv în China. El spune că aceasta este piața feroviară cu cea mai mare și mai rapidă creștere din lume, motiv pentru care este crucială pentru companie.