Menorca Millennials este primul „decelerator” de startup-uri din lume. Startup-urile petrec două săptămâni într-o stațiune din Menorca, cu scopul de a se retrage din rutina zilnică, aruncând o privire pe strategia și direcția de dezvoltare a afacerii, spre următoarea etapă de creștere.

Aici, startup-urile participă la workshop-uri, schimbă idei și interacționează cu peste 150 de lideri de afaceri și investitori din întreaga lume. În același timp, un decelerator include și activități de team building, drumeții, înot și gătit de fructe de mare.

Cele mai performante startup-uri primesc investiții de până la 250.000 € pe parcursul unui program intensiv de 18 luni, care începe cu un proces de inițiere de la „decelerare” la „hiper-accelerare”.

Prima fază este una introductivă și respectă metodologia lor de „decelerare”, oferind oportunități inteligente pentru pauză și reflecție. Din spusele lor, s-a demonstrat că această metodă ajută startup-urile să se concentreze pe obiectivele de business și să-și alinieze echipele înainte de a primi investiții din rețeaua de investitori pe care o adună organizația.

Sebastien Toupy descrie într-un articol thenextweb.com cum a fost experiența în cadrul unui astfel de program. El spune că deceleratorul oferă un spațiu în care participanții învață unii de la alții, ajută antreprenorii să își analizeze echipa - abilitățile de afaceri și abilitățile soft - și învață cum să construiască un model de business durabil.

Totuși, Menorca Millennials impune anumite taxe de participare, în funcție de rezultate. După etapa de selecție, în care 30 de startup-uri merg mai departe, acestea trebuie să aleagă unul dintre planurile tarifare propuse. Astfel, startup-urile plătesc fie 5.000 de euro înainte de program și o taxă de „succes”, dacă au realizat investiții prin intermediul rețelei din cadrul programului, fie 1.000 de euro și 3% din capitalul companiei. Și numai la finalul programului de decelerare, 12 companii vor primi investiții de un sfert de milion de euro.

Poți să te înscrii la Menorca Milennials aici.