#OamenidinUBER este proiectul care vrea să descopere ce înseamnă să trăiești într-o economie nouă, una în care te poți urca în mașina ta și să fii șofer partener, împărțind drumul cu alți pasageri. E despre libertate, dar și despre responsabilitate.

Fie că vorbim de servicii precum UBER sau pur și simplu de a ne împărți apartamentul, noua economie oferă oportunități pentru cei care sunt la început de drum, pentru cei care vor un venit suplimentar sau se refac după un eșec antreprenorial.

43,8% din șoferii parteneri UBER au între 19 și 35 de ani, iar 47,9% au între 36 și 51 de ani. 7,7% au între 51 și 65 de ani, iar 0,6% au peste 65 de ani. Șoferii parteneri au povești diverse și fascinante. Lucian, de exemplu, e șofer asistent medical de urgențe. Când nu face asta, conduce o mașină ca șofer partener UBER. Ovidiu e student la Facultatea de Drept din Timișoara, pasionat de mașini și de IT și s-a înscris pe site pentru a trăi experiențe noi alături de pasageri.

Vom deveni șoferi parteneri UBER

Ca parte a proiectului editorial, vom deveni șoferi parteneri UBER. Vrem să vedem noua economie din interior, să devenim și noi #OamenidinUBER. Fostul nostru coleg de la start-up.ro, Claudiu Râpan, va conduce mașina proprie pe drumurile din București și va descoperi cele mai interesante povești ale pasagerilor, va povesti despre lecțiile învățate zi de zi și va povesti despre cum e să devii partener UBER

De asemenea, vrem să găsim antreprenori și întreprinzători care folosesc UBER pentru a se deplasa la cele mai importante întâlniri, înlocuind mașina personală pentru mai mult confort. Alături de ei vom povesti pe drumul lor către muncă sau către cele mai importante întâlniri.

În plus, cu toții am avut câte o experiență plăcută în UBER în care am descoperit oameni extraordinar de interesanți la volan. Fie că am dat de Ștefan, care era șofer partener deși a trecut printr-un grav accident, dar și-a modificat mașina și accelerația sa era o manșă, fie că am descoperit oameni care au muncit în străinătate, au deschis o afacere în România, poate le-a mers, poate nu, dar acum au decis să își completeze veniturile prin UBER.

Abonează-te la notificările sau newsletter-ul start-up.ro pentru a fi alături de noi în cadrul proiectului #OamenidinUBER, în care vom trăi experiența de a fi șoferi parteneri și de a descoperi ce înseamnă să faci asta, într-o economie nouă și independentă. Acestea sunt poveștile oamenilor care vor să-și conducă singuri viața.