Evan Blass, unul dintre cei mai cunoscuți leakeri, a postat o serie de imagini și detalii care par să confirme principalele caracteristici pe care le vor avea Samsung Galaxy S9 și S9 +. Designul celor două dispozitive este aproape identic.

Samsung S9 are o dimensiune a ecranului de 5,8 inci, iar S9 + va avea 6,2 inci. Se vehiculează că acestea vor veni în mai multe variante de culori: Midnight Black, Coral Blue, Lilac Purple și Titanium Gray.

A dispărut butonul de Home la Samsung S9, iar senzorul de amprentă trece în spate. Pare să se confirme și zvonul că Samsung S9 + va primi o cameră dublă de 12 megapixeli și va putea să aibă un f de 1,5 și 2,4 de inci, cel mai probabil similară cu cea de la Galaxy Note8.

În Statele Unite și China, telefoanele vor folosi un procesor Snapdragon 845, iar în celelalte țări, adică și în România, procesoare Exynos 9810.

Galaxy S9 va avea 4 GB memorie RAM și 64 GB capacitate de stocare, iar S9 + va avea 6 GB memorie RAM și, respecitv, 128 GB.

Samsung va păstra bateria telefonului de 3.000 de miliamperi, care va avea o eficiență mai bună, datorită faptului că i-au fost îmbunătățile chipseturile.

Prețul Samsung Galaxy S9 și data de lansare

Informații neoficiale sugerează că Galaxy S9 va costa aproximativ 835 de euro, în timp ce surse din Clove UK afirmă că ar fi vorba de peste 900 de euro.

Anterior, Samsung a anunțat că va prezenta dispozitivele pe 25 februarie, cu o zi înainte de expoziția MWC 2018, de la Barcelona. Într-o invitație oficială se arată că, în România, Samsung Galaxy S9 va fi lansat pe 6 martie și vor putea fi achiziționate la precomandă.

Sursă foto: gsmarena.com