La Paris, iubirea pentru tehnologie este în aer. Techcrunch anunță competiția Startup Battlefield Europe, care va avea loc în perioada 24 - 25 mai.

Pe lângă expunerea globală și un premiu de 25.000 de euro, câștigătorul Startup Battlefield Europe primește o excursie plătită, pentru două persoane, în San Francisco, unde va concura alături de alți fondatori de startup-uri în TechCrunch Disrupt SF 2018

Evenimentul VivaTech, cel care găzduiește competiția, adună un număr mare de fondatori de startup-uri, lideri de business, investitori, academicieni, studenți și reprezentanți mass-media. Astfel, în afară de posibilitatea de a câștiga finanțare pentru business, evenimentul este și o importantă oportunitate de networking.

În concurs se pot înscrie afaceri din orice industrie de activitate, inclusiv cele precum biotehnologie, robotică, blockchain, inteligență artificială sau produse de consum.

Odată acceptați în competiție, fondatorii companiilor primesc sesiuni gratuite de mentorat care să-i ajute să-și pregătească pitch-ul. Potrivit organizatorilor, fiecare echipă are șase minute pentru a impresiona juriul și pentru a răspunde la întrebările acestora în fața unei audiențe mari. În etapa finală ajung cinci startup-uri, dintre care doar unul va deveni câștigătorul Startup Battlefield Europe.

Nu este impusă nici o taxă de participare, startup-urile din România sunt eligibile pentru înscrierea în competiție, iar 15 martie este termenul limită de depunere a cererilor.

Startup Battlefield este o platformă care a promovat nume notabile în industria tech, precum Fibit, Dropbox, Yammer și Mint. Din 2007 și până în prezent, comunitatea a ajuns la 750 de companii, acestea adunând, în total, peste 8 miliarde de dolari și generând 100 de exit-uri.