Cu toate acestea, este probabil ca cifra să fie alta, având în vedere că investitorii sunt cei care vor lua decizia finală. De altfel, nu ar fi primul caz când o companie este supraevaluată de către bănci, înainte de un IPO.

Capitalizarea de piaţă a aplicației Snap se ridica la 40 de miliarde de dolari, pentru ca să fie tăiată în jumătate, adică la 20 de miliarde de dolari, atunci când a venit timpul să vândă acțiuni către investitori, iar între timp a scăzut până la 9,3 miliarde de dolari, potrivit publicației Bloomberg.

Un alt exemplu de acest fel este producătorul de telefoane Xiaomi, care valorează 35,4 miliarde de dolari după ce s-a listat la bursa din Hong Kong, la o evaluare de 54 de miliarde, puțin peste jumătate din obiectivul de 100 de miliarde de dolari propus cu doar câteva luni înainte.

Investitorii evaluează compania în funcție de datele financiare. Uber a înregistrat un profit net de 2,5 miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an. Într-o ofertă de obligațiuni care a fost în prezent încheiată, compania a declarat că se așteaptă să genereze un venit net de la 10 miliarde dolari până la 11 miliarde de dolari în 2018.

În pregătirea pentru listarea la bursă, Uber și-a luat șef pe finanțe, după 3 ani în care postul a fost vacant. Astfel, îmbunătățirea cifrelor, noile investiții și cea mai nouă anchiziție în funcția de CFO aduc Uber mai aproape de listarea la bursă, planificată pentru anul viitor.