Cu toate acestea, trăim constant cu teama că suntem ori prea tineri, ori prea bătrâni pentru a mai lansa o afacere și lăsăm oportunitățile să treacă pe lângă noi.

Un studiu realizat de Biroul de Statistică din SUA și de câțiva profesori de la MIT în rândul a 2,7 milioane de antreprenori vine să clarifice, sperăm definitiv, dilema vârstei ideale pentru a lansa un startup.

Se pare că, și în domeniul tech, cei mai de succes antreprenori sunt cei care au ajuns la 40 de ani. Astfel, din analiza celor 2,7 milioane de antreprenori care au angajat cel puțin o persoană între 2007 și 2014, reiese că vârsta medie a fondatorilor de startup este de 45 de ani. Totodată, un antreprenor la 50 de ani este de 2,2 ori mai dispus să înceapă un business decât unul la 30 de ani, și de 2,8 ori mai dispus să facă asta decât unul de 25 de ani. În același timp, un antreprenor de 40 de ani este de 2,1 ori mai dornic să lanseze un startup decât un tânăr de 25 de ani.

Interesant este și faptul că o persoană de 60 de ani este de 3 ori mai dornică decât una de 30 de ani să fondeze un startup de succes și are cu 1,7 mai multe șanse ca startup-ul lansat să se situeze între cele mai bune companii.

Principalul motiv pentru faptul că antreprenorii în vârstă au mai multe șanse decât cei tineri ține, se pare, de diferența dintre a avea idei și de a le pune în practică. Strategia este importantă, însă tactica, modul în care pui în practică acele idei pe care le ai, este definitorie pentru crearea unui business de succes.

Așa că, dacă încă vă considerați prea tineri, sau prea bătrâni pentru a mai fonda un startup, țineți bine minte aceste date și aveți curaj să vă puneți ideile în practică.