Presa titrează titlu după titlu, iar entitățile private fie își dezvoltă propriile sisteme, fie investesc în inițiative ce au la bază blockchain-ul. Mai mult decât atât, zilele trecute 22 de țări europene au semnat un acord intitulat European Blockchain Partnership ce are drept scop cooperarea statelor membre în vederea elaborării unor proiecte blockchain-based.

Dar cum funcționează această tehnologie și cum poate ea fi implementată în viața de zi cu zi? Dacă ai încercat să îți faci propriul research căutând pe Google întrebarea „Ce este blockchain-ul?” ai primit cu siguranță sute de mii de răspunsuri, fiecare articol oferindu-ți alte informații, unele explicate prea tehnic, altele prea vag sau care nu îți oferă un răspuns concludent întrebărilor avute.

Blockchain Fundamentals” este un training care abordează acest subiect într-un mod interactiv, îmbinând perspectiva economică, cu cea tehnică. Timp de o oră și jumătate, participanții vor avea oportunitatea de a înțelege modul de funcționare al acestei tehnologii prin activități practice și analogii cu viața reală. Printre subiectele care vor fi dezbătute se numără criptografia, blocurile și tranzacțiile, dar și rolul Bitcoin-ului în economie.

Training-ul va fi susținut de către Andreea Purcaru, managing partner BC.Ventures și Tudor Iliescu, general director EMRO Ventures. Aceștia sunt implicați full time în acest domeniu, dezvoltând proiecte și susținând inițiative ce au la bază blockchain-ul.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.