La scurt timp după anunțul referitor la acest breach, a fost dat publicității și un raport al companiei Money Guru care a ”săpat” puțin prin cotloanele internetului și a aflat că pe Dark Web se vând credențiale de Facebook pentru doar câțiva dolari.

Nu este prima dată când pe marketplace-urile din adâncul internetului se vând date de login de Facebook, acolo fiind disponibile date de înregistrare pentru diverse alte conturi, pentru mailuri ori pentru carduri bancare.

Cât costă ID-ul de Facebook sau Gmail pe Dark Web

Astfel, credențiale de Facebook se pot cumpăra de pe Dark Web cu 2,6 dolari, în timp ce informații ale posesorilor de carduri de debit sau de credit se vând cu 19,5 dolari, respectiv 14 dolari.

Cu 1.000 de dolari ai putea, practic, să cumperi întreaga identitate online a unei persoane. Adică acces la conturi de cumpărături, servicii de entertainment, profile din social media, conturi bancare, permis de conducere.

Prețuri pe Dark Web - cu 10 dolari poți infecta calculatoarele dușmanilor.

Pe Dark Web se mai mai poate cumpăra acces la conturi bancare compromise, iar costurile variază în funcție de câți bani mai sunt în acele conturi. Ca să aibă acces la aceste conturi, hackerii folosesc troieni bancari pentru a iniția tranzacții frauduloase. Profitul hackerilor vine și din revânzarea produselor pe care le cumpără cu banii victimelor.

După cum scriam într-un material mai amplu, pe piețele virtuale din Dark Web se vând și se cumpără și acte de identitate, permise de conducere, rețete pentru medicamente, droguri sau vize de ședere în State. Costurile lor variază de la 37,95 de euro pentru un pașaport/carte de identitate/permis de conducere în Germania, la 600 de dolari pentru un astfel de document în China, sau 2000 de dolari pentru un green card/permis de conducere/asigurare în Statele Unite.

Reamintim că Facebook a anunțat vineri că aproximativ 50 de milioane de utilizatori au fost afectați de o breșă de securitate, compania delogând utilizatorii din conturile lor. Aparent, atacatorii au exploatat o vulnerabilitate existentă în modulul View As, cel care permite utilizatorilor să își vadă profilul din perspectiva unui alt user.