După ce, în luna aprilie, fondatorii startup-ului anunțau faptul că bicicleta este disponibilă pentru comenzi, în iulie, bicicleta a început să fie produsă de britanicii de la Prodrive, o companie care face design și construiește mașini și pentru branduri precum Aston Martin, MINI sau Volkswagen.

Bicicleta românilor cântărește aproape 7 kg, cadrul este realizat din fibră de carbon. Astfel, Hummingbird Bike este în acest moment cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume.

Proiectul celor doi tineri români, a fost finanțat încă din 2015 printr-o campanie de crowdfunding derulată pe Kickstarter, primind în total 52.487 de lire sterline.

Doritorii pot alege între patru variante de culoare ale cadrului – galben, albastru, negru și orange -, iar prețul bicicletei pornește de la 3.495 de lire sterline.

Potrivit declarațiilor lui Petre, citat de site-ul dezeen.com, Hummingbird va avea, până la finalul acestui an, și o variantă electrică. În acest moment, pe segmentul bicicletelor pliabile în variantă electrică există britanicii de la Brompton, care și-au lansat prima versiune de bicicletă alimentată de baterie chiar la începutul lunii august, aceasta folosind o tehnologie similară cu cea a mașinilor de Formula 1.