Există o mulțime de resurse din care poți căuta inspirație, cunoștințe sau experiență și există întotdeauna oameni care au fost deja în situația ta și au trecut cu succes peste provocări. Îți prezentăm, mai jos, câteva canale de YouTube unde antreprenori sociali își împărtășesc experiențele lor și te învață cum să dezvolți o afacere care să ajute comunitatea.

Școala pentru Antreprenori Sociali

Ca o întreprindere care își desfășoară activitatea de mai bine de 20 de ani, School for Social Entrepreneurs este un loc bun de la care poți porni cu afacerea ta. Pe pagina sa de Youtube vei găsi o colecție mare de videoclipuri care te ajută să treci prin toate elementele unei afaceri, de la sfaturi pentru finanțare până la înființarea propriei afaceri sociale. Vei găsi aici un mix de interviuri cu antreprenori și tutoriale care pot ajuta la să inspiri și să educi prin intermediul afacerii tale sociale.

TED Talks

Fie că ai o afacere mică, îți urmezi o pasiune sau pur și simplu vrei să îți lărgești orizonturile și să te dezvolți pe plan personal și profesional, platforma TED Talks ar trebui să fie unul dintre canalele din lista de YouTube la care ești abonat. Aici vei găsi mii de videoclipuri pe care să le urmărești, acoperind o gamă largă de subiecte diferite și există, de asemenea, o mulțime de playlist-uri utile. Anterior, am făcut o listă cu video-uri Ted care te ajută să treci peste teama de eșec într-o afacere.

Google Small Business

Motorul de căutare Google îți pune la dispoziție o listă bogată cu videoclipuri care te pot ajuta să faci o diferență atunci când vine vorba despre afacerea ta. Pentru început, canalul Google Small Business este interesant și inspirațional, cu o mare varietate de povestiri personale și despre afaceri. Canalul oferă, de asemenea, destul de mult conținut informativ și educațional, despre cum să îți transformi compania într-un business legitim și sfaturi pentru proprietarii de afaceri mici.

Derek Halpern

Pe lângă organizații, mai sunt și multe persoane care și-au făcut canal pe YouTube și ajută antreprenorii să găsească inspirație și cunoștințe. Antreprenorul social Derek Halpern este un astfel de exemplu, el venind cu videoclipuri de tipul ”how to”, inclusiv lecții pe care le-a învățat din experiențele antreprenoriale, cum își conduce el afacerea și oferă sfaturi importante despre cum să îți conduci propria afacere socială. De asemenea, el vine cu insight-uri din psihologie care pot fi utile pentru oricine vrea să fie convingător atunci când ține un pitch sau duce negocieri.

Y Combinator

Y Combinator este cel mai mare accelerator din Silicon Valley și ajută startup-urile să progreseze și să evolueze. Chiar dacă nu orice startup din zona Bay Area își propune să aibă un impact social semnificativ, asta nu înseamnă că nu poți din aceleași lecții. Y Combinator investește în peste 100 de startup-uri, astfel că oamenii din spatele acestora au o mulțime de sfaturi excelente pentru cei care vor să-și îmbunătățească afacerile sociale, cum să treacă peste provocări sau pur și simplu să se inspire din succesul altora. Poți să vezi aici și cum să faci un pitch bun, pe baza unui template de la Y Combinator.