MAI a organizat astăzi o ședință de lucru, în urma instituirii stării de urgență pe teritoriul țării. La declarația de presă transmisă la final au participat ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat. Vela a anunțat că „se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice”, potrivit Biziday.ro.

„Vă aducem la cunoștință: se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice”, a spus ministrul de interne Marcel Vela.

„Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare, băuturilor, în spații care nu presupun rămânerea clienților, precum cele de tip drive in, room service sau livrare la client”, a mai spus Marcel Vela. Practic, restaurantele care livrează la domiciliu, serviciile de tip foodpanda, Glovo, Uber Eats vor putea funcționa în continuare, iar acestea și-au luat deja multe măsuri de precauție.

De asemenea, mai multe restaurante au trecut doar la livrarea acasă de meniuri fixe pentru că afacerile le-au scăzut foarte mult. De exemplu, Dose Cafe a introdus abonamentele de cafea cu livrare, pentru ca să-ți prepari cafeaua acasă, pentru că nu mai poți la ei. Poți citi despre aceste pachete aici.

Pentru a susține afacerile locale, aplicația Ialoc a lansat opțiunea de Card Cadou, prin care oferi un flux financiar restaurantelor pentru a profita de aceste vouchere după ce trece criza coronavirusului Covid-19.


Citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: