Frecvența acestora va fi următoarea:

  • 10.00 - 11.30 - două ateliere simultan
  • 14.30 - 16.00 - două ateliere simultan
  • 17.00 - 18.30 - două ateliere simultan

Încă din luna mai, profesorii de educație financiară de la Școala de Bani, cât și trainerii din cadrul Școlii de Valori, s-au mobilizat rapid și s-au adaptat contextului actual pentru a continua să predea educația financiară cât mai multor copii. Astfel, cursurile au fost mutate în online, iar până în prezent, peste 7400 de elevi au participat la ele.

După succesul atelierelor virtuale din perioada mai-iunie, s-a decis prelungirea acestora și pe parcursul vacanței de vară. Numărul mare de elevi dornici să învețe mai multe despre tainele banilor, i-a încurajat pe profesorii de educație financiară să nu pună pe pauză activitatea.

„Nu credeam că în vacanță elevii mei vor avea parte de învățare, relaxare, implicare, joc și cunoaștere, toate într-un singur atelier, bine structurat. Mi-a plăcut că este organizat pe obiective, ținând cont de vârstele elevilor, și că este prezentat de oameni extraordinari. Trainerii știu să atragă elevii spre cunoaștere, i-au implicat în jocuri de învățare activă, bazată pe comunicare deschisă și bine organizată”, spune Anișoara Cojocaru, profesor la Colegiul Național Roman-Vodă, din Roman.

În cadrul atelierelor, cei mici pot învăța termeni financiari noi, cum să gestioneze un buget personal, cum să aprecieze valoarea banilor, de ce este importantă economisirea, care e diferența dintre nevoi și dorințe, dar și ce sunt veniturile și cheltuielile.

FLiP, Școala de Bani pe Roți este un proiect al BCR prin care Școala de Bani devine o caravană educațională la bordul unui camion modular.

După izbucnirea pandemiei, Școala de Bani pe Roți a trecut în online și îi invită pe toți profesorii și părinții să îi înscrie pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani la atelierele gratuite de educație financiară, susținute acum în mediul virtual.

Înscrierile se fac gratuit pe site-ul Școala de Bani.