Acest declin vine ca urmare a schimbărilor pe care le-a făcut compania cu privire la prioritizarea anumitor tipuri de conținut în News Feed. Prin această strategie, Facebook vrea să își promoveze serviciul Watch, scrie Business Insider. „Am observat un declin pe măsură ce am făcut acest lucru, în special în consumul pasiv de video”, a declarat Mark Zuckerberg.

Nici el și nici alți oficiali de la Facebook nu au oferit detalii cu privire la numărul de clipuri vizionate în prezent sau despre modul în care s-au schimbat aceste date. Dar comentariile lor sugerează o scădere a ratei de vizionare mai mare decât declinul utilizării generale, anunțată de Zuckerberg în ianuarie. Potrivit acestuia, schimbările făcute de companie au redus timpul petrecut de utilizatori pe rețea cu 50 de milioane de ore pe zi.

Recent, Facebook și-a revizuit algoritmii care stau la baza News Feed-ului din dorința de a promova interacțiunile cu prietenii în detrimentul știrilor și altor tipuri de conținut. Din acest motiv, producătorii de conținut s-au arătat nemulțumiți în mod special de scăderea traficului venit de pe Facebook.

Anterior, compania a încurajat producătorii de conținut să posteze videoclipuri, cu promisiunea că le va promova în News Feed. Multe companii mici au profitat de această oportunitate și au pariat pe videoclipuri scurte, despre care credeau că ar prinde bine la public.

Strategia nouă vine odată cu schimbarea misiunii Facebook, care se concentrează mai mult pe comunitate și aproprierea dintre oameni: „Credem că acest lucru merge în direcția construirii unei comunități mai puternice și a unei afaceri mai puternice pe termen lung”, a spus Zuckerberg.