Honor 90 este un telefon lansat anul acesta și care te ajută să faci conținut pentru social media fără mare efort. Poți să faci conținut cu o cameră profesionistă, cu un prompter, așa cum o fac eu, să pui clipul în Premiere Pro, să plătești un abonament și să cauți grafică și burtiere. Sau poți să folosești Honor 90, filmezi, telefonul te ajută să editezi pentru content online cu ajutorul funcției de AI Vlog Assistant și tu trebuie să fii doar creativ. Tehnologia s-a simplificat enorm în ultima vreme, iar astăzi vom discuta despre acest aspect.

Voi folosi Honor 90 pentru a demonstra această funcție de AI Vlog Assistant prin a combina acest review tradițional, cu cadrele filmate cu ajutorul telefonului. Ce iese cu o cameră profesionistă? Ce iese cu Honor 90? Hai să vedem.

Pe scurt, Honor 90 e un telefon mid range cu un display excelent, de 6,7 inci și care are o rezoluție Full HD+ și culori vibrante, la o rată de refresh de 120 de Hz. În plus, e un ecran foarte luminos pe care să vezi conținutul. Honor a adus tehnologii de pe telefoanele sale mai scumpe pe acest dispozitiv, așa cum e Dynamic Dimming, pentru a reduce oboseală ochilor sau tehnologii pentru a reduce acel flicker ce nu se vede cu ochiul liber, dar care te afectează pe termen scurt.

Când vine vorba de capacitățile tehnice, telefoanele mid range de astăzi au caracteristici ce le fac foarte bune în toate condițiile. Nu mai sunt telefoane greu de utilizat. Pe Honor 90 ai un procesor Snapdragon 7 Gen 1 cu care poți fotografia, filma, dar să te și joci. Memoria RAM e de 12 GB și ai parte de o capacitate de stocare generoasă de 512 GB pentru toate clipurile tale. Bateria este una mare, de 5.000 de miliamperi, așa încât să nu rămâi fără autonomie când vrei să filmezi prin oraș. Dar și atunci, dacă ai încărcătorul cu tine se încarcă foarte rapid - la 66 de wați.

Dar nu despre asta voiam să vorbesc azi, ci despre cum faci din Honor 90 un partener pentru creatorul de conținut din tine. Telefonul e unul foarte bun dacă adolescentul din casă vrea să fie viitorul Șelly sau să facă el review-uri la telefoane și gadgeturi. Nu are nevoie de investiții masive, telefonul are un cost onest de aproape 2.200 de lei.

Dar camerele contează - una principală de 200 de megapixeli și una de 12 megapixeli ultrawide. Camera de profunzime, pentru bokeh, are 2 megapixeli, iar cea de selfie are 50 de megapixeli.

Poți să filmezi video până la rezoluție 4K la 30 de cadre pe secundă, clipurile sunt detaliate, culorile bune. Dacă vrei să filmezi portret sau beauty, o poți face doar la rezoluție Full HD. Dar inteligența artificială e cea care te ajută. AI Vlog Assistant funcționează în două moduri.

Direct în filmare cu camera din spate citește scenariul în care ești și îl optimizează. Fie că vorbești, și atunci adaugă o izolare fonică a sunetului de fundal ca să te auzi mai bine fără microfoane profesionale sau lavaliere, fie știe că filmezi în oraș sau mâncare, iar atunci optimizează culorile. Dacă vrei să folosești AI Vlog Assistant direct din filmare, nu o poți face dacă ai modul Bokeh pornit, dar pe acesta îl dezactivezi ușor.

De asemenea, poți folosi AI Vlog Assistant la final. Fie vorbim de o singură filmare pentru care telefonul adaugă efecte speciale, muzică, astfel încât să poți să postezi direct în social media fără să te complici, fie poți să compilezi mai multe clipuri.

Să zicem că eu filmez mai multe cadre cu un dispozitiv pe care-l testez sau despre care vreau să vorbesc. Decât să mă duc într-un program de editare, chiar și în cele mai simple precum Cap Cut, pot să selectez clipurile cu ușurință din meniul telefonului, dau AI Vlog Master și atunci acesta le lipește, adaugă muzică și le editează pentru mine.

Poate zici că Honor 90 nu poate să înlocuiască producția profesionistă. Și poate așa e. Dar suntem în era în care tinerii vor să fie vloggeri. Când primele începuturi nu se fac cu aparatură scumpă, ci cu ceea ce ai la dispoziție. Și ce e mai ușor decât să ai lângă tine un telefon care arată bine, funcționează cum trebuie, dar te ajută și să postezi online. Poți începe prin AI Vlog Master, iar apoi dacă devii un profesionist înveți din ceea ce face acesta.

Dar Honor 90 mi se pare o modalitate foarte bună de a începe să creezi, să postezi Stories pe Instagram sau să faci un clip simplu pentru TikTok.

Știi ce? Cel mai mare vlogger de tehnologie din lume, Marques Brownlee, a început să se filmeze când era foarte mic, în sufrageria foarte, foarte maro și întunecată a părinților lui. Filma din pasiune, nu ca să devină vedetă. Filma cu soarele în spate. Dar ce conta?

Cred că telefoanele ne pot ajuta să ne îndeplinim visuri. Vrei să fii vlogger? Poți să o faci doar cu un simplu telefon. Până la urmă, ce va conta e cât de mult efort pui în treaba asta și câtă pasiune. Va conta să-ți placă, apoi echipamentele scumpe de filmare, echipa de producție și editare vor veni. Dar poți începe cu un telefon, cu o pasiune și cu AI Vlog Assistant de pe Honor 90.