Printre premiile acordate se numără standuri de expozant și acopererirea costurilor de participare la TechCrunch Disrupt Berlin 2018, precum și carduri de membru VIP al celei mai mari comunități de startup-uri din lume, F6S.

Competiția Startup Spotlight este deschisă startup-urilor tech early stage, cu o vechime maximă de 5 ani și care nu au obținut mai mult de 1 milion de euro în finanțări. Pot participa antreprenori atât din România, cât și din restul țărilor din Europa Centrală și de Est.

Cei interesați își pot înscrie proiectele pe website-ul evenimentului până joi, 1 noiembrie, urmând ca juriul să aleagă 20 de startup-uri care vor avea șansa să-și prezinte proiectele pe scena evenimentului How to Web, în perioada 19-20 noiembrie.

Cei 20 de antreprenori talentați vor fi pregătiți pentru runda finală de o echipă de mentori recunoscuți în industrie. De-a lungul celor două zile de prezentări, juriul și un panel format din oameni de afaceri experimentați va analiza proiectele celor 20 de finaliști și va anunța câștigătorii competiției în încheierea conferinței.

Câștigătorii categoriilor Best Startup, Best Pitch și Best Innovation vor fi răsplătiți prin prezența la TechCrunch Disrupt Berlin 2018, una dintre cele mai importate conferințe de tehnologie din Europa, în calitate de expozant. Fiecare dintre cei 20 de finaliști va primi un card de membru VIP F6S – Alpha Card – care îi oferă deținătorului acces gratuit la beneficii în valoare de până la 1 milion de dolari pentru dezvoltarea propriului business.

Printre jurații competiției Startup Spotlight 2018 se numără Rene Schob, Head of Technology Steering Committee KPMG și co-președinte al juriului, Bogdan Iordache, Fondator How to Web, co-președinte al juriului, Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures, Luciana Lixandru, partner în fondul de investiții Accel (Londra), Mihai Rotaru, antreprenor și investitor (ex-Clever Taxi), Marvin Liao, Partener 500 Startups.

Printre foștii câștigători și participanți ai competiției Startup Spotlight se numără TalentBrowse – platformă online de recrutare, TypingDNA – securitate digitală, Scooterson – mobility, Omniconvert (inițial denumit Marketizator) – platformă online de optimizare a ratelor de conversie, Incrediblue – platformă online de închiriere yachturi, Mavenhut – gaming, Green Horse Games – gaming, Retargeting – platformă online de marketing, Symme3D – bioprinting 3D.

How to Web a fost lansat în 2010 și a devenit rapid unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Începând din acest an, conferința intră sub umbrela ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Cele șapte ediții How to Web derulate până în prezent au adus laolaltă peste 5.000 antreprenori, investitori și profesioniști din industria de tehnologie și a sprijinit prin intermediul programului Startup Spotlight un număr de 200 de startup-uri.