Huawei P20 lite este disponibil pe plan local în oferta operatorilor de telefonie mobilă și în magazinele partenere Huawei, în 3 variante de culoare: Klein Blue, Sakura Pink și Midnight Blue, având prețuri începând cu 1.699 lei.

Huawei P20 lite - display

Huawei P20 integrează un display FHD Huawei FullView 2.0, de 5.84 inci, o rezoluție de 2280x1080p și un raport ecran-carcasă de 19:9, care oferă o experiență de vizualizare fără cusur. „Retina HD”, încorporată în display-ul FullView 2.0, redă culorile vibrante și detaliile bogate, datorită densității pixelilor de 432ppi, precum și a ratei de contrast de 1500:1.

Mai mult, display-ul integrat în Huawei P20 lite utilizează tehnologia CE de îmbunătățire a culorilor, tehnologie menită să îmbunătățească saturația imaginilor, ceea ce determină afișarea culorilor într-un mod clar și cât mai real, iar tonurile de culoare ale pielii sunt redate redate cât mai natural. Dotat și cu tehnologia 2D graphics engine, smartphone-ul este capabil să surprindă și cele mai fine detalii din jurul subiecților fotografiați.

Partea din spate, smartphone-ul are o cameră duală, poziționată pe verticală, în colțul din partea stânga sus.

Camerele foto

Terminalul are o cameră frontală de 16 MP și un sistem “dual-camera” principal, cu un obiectiv de 16MP și unul de 2MP. Camerele foto integrate în P20 lite sunt capabile să surprindă până și cele mai mici detalii, și sunt capabile să se adapteze aproape instant la schimbările dintre cadrele bine iluminate si cele slab iluminate, surprinzând în funcție de aceste cadre culorile cât mai exact. Datorită efectul Bokeh și a algoritmilor de înfrumusețare naturali, sistemul “dual - camera” permite utilizatorilor să realizeze portrete de o calitate comparabilă cu cele obținute într-un studio profesionist.

Cu o capacitate de recunoaștere facială care se bazează pe 96 de puncte, camera frontală integrată în P20 lite este suficient de inteligentă încât să transforme fiecare selfie într-o imagine perfectă. În cele mai multe din cazuri, pozele surprinse cu o cameră digitală în condiții de iluminare scăzută reprezintă de fapt fotografii de o calitate inferioară, pixelate sau cu o reproducere slabă a culorilor. Pentru a combate aceste dezavantaje, P20 lite vine în ajutorul utilizatorilor cu o tehnologie de re-echilibrare a nivelului de lumină, prin care este optimizată luminozitatea imaginii și este redus raportul signal-to-noise (SNR) cu până la 300%.

Dispozitivul încorporează și asistență smart când vine vorba despre funcțiile foto, oferind opțiuni precum surprinderea fotografiilor doar printr-un gest al mâinii, înlocuirea fundalului sau utilizarea efectelor AR, opțiuni ce le oferă utilizatorilor și mai multă libertate creativă prin intermediul fotografiilor.

Huawei P20 lite - baterie și procesor

Huawei P20 lite este dotat cu interfața EMUI 8.0, capabilă să utilizeze cât mai bine atât avantajele software cât și pe cele hardware, cu scopul de a optimiza CPU-ul. De asemenea, EMUI 8.0 este capabilă să învețe comportamentul de utilizare și obiceiurile posesorului, reușind să anticipeze în mod inteligent nevoile acestuia.

În plus, Huawei P20 lite este „echipat” cu numeroase caracteristici de multi-tasking precum opțiunea Floating Navigation Dock, opțiunea de Screenshot rapid utilizând trei degete (Three finger fast screenshot), Smart Split Screen, opțiunea de spațiu privat Huawei Private Space 2.0 sau opțiunea Gaming Assistant.

Pentru a susține încărcarea rapidă în condiții de siguranță deplină, noul Huawei P20 lite suportă tehnologia de încărcare rapidă de înaltă tensiune de 9V2A, ceea ce înseamnă o micșorare a timpului de încărcare de până la 30% și o siguranță crescută datorită sistemului de protecție format din 15 straturi de securitate. Dispozitivul dispune, de asemenea, de o memorie mare de 4GB + 128GB sau 4GB + 64GB, ceea ce oferă utilizatorilor libertatea de a instala un număr mare de jocuri, de a descărca muzica preferată sau de a viziona clipuri video.

Disponibil în patru variante de culoare, Klein Blue ( cu o peliculă lucioasă), Sakura Pink, Midnight Black și Platinum Gold, Huawei P20 lite se distinge datorită corpului din sticlă 2.5D, cu margini perfect curbate, ce conferă dispozitivului un aspect elegant, minimalist și sofisticat. În același timp, este ușor de utilizat și de ținut în mână, fie că vorbim despre vizionarea clipurilor video, navigarea pe Internet sau jocuri.