Visăm toți la acel birou dintr-o clădire impozantă, de la fereastra căruia să privim cum la picioare ni se așterne orașul și din care să ne imaginăm cum vom cuceri toată lumea de business. Însă până a ajunge la acel nivel mai avem de parcus câțiva pași. Și oricum, în ziua de azi tot mai mulți antreprenori au renunțat a mai sta în turnul lor de fildeș și preferă chiar să lucreze alături de echipă dintr-un spațiu de coworking.

Dacă abia ce ai luat decizia de a începe o afacere pe cont propriu, vei vedea că nu ai nevoie de foarte mulți bani ca să pornești la drum și că poți să faci bani chiar de acasă, de cele mai multe ori chiar din fața calculatorului. Iată câteva idei de afaceri mici pe care le poți începe acasă.

Freelancing

Astăzi aproape că nu ne mai putem închipui viața fără internet și gadgeturi. Și tocmai pentru că aproape fiecare aspect al existenței noastre se desfășoară pe internet, de ce nu am face și o mică afacere online din nevoia altor companii de a găsi oameni în afara organizației care să aibă un anumit set de abilități.

O mică afacere de freelancing ar putea fi un bun punct de început pentru viitorul nostru imperiu. Mai ales dacă ne pricepem la scris, design grafic, programare web sau mobile, sau avem răbdare să facem muncă de cercetare. Dacă avem aceste skill-uri căutate de companii din întreaga lume, o conexiune la internet și un calculator, putem face primii bani dintr-o afacere mică, începută chiar din confortul propriei case.

Află și alte joburi pe care le poți face de acasă în 2018 și vezi cum poți face bani din fața calculatorului.

Marketing afiliat

Pe lista de idei pentru afaceri mici pe care le puteți începe acasă ar fi interesant să treceți și activitatea de marketing afiliat. În esență, să faceți bani din cumpărăturile altora. Nu ați avea nevoie să fiți angajații unei companii, să cumpărați voi acele produse, să faceți stocuri de marfă sau să interacționați cu clienții. Însă, activitatea de marketing afiliat merge foarte bine mână-n mână cu lansarea și, mai ales, creșterea unui blog care să aibă un flux constant de vizitatori fideli care să-ți asigure venituri bunicele din produsele pe care le cumpără.

Vezi și care sunt în 2018 cele mai bune industrii pentru lansarea unui startup.

Idei de afaceri mici - consultant de imagine

Preocuparea pentru imagine nu a apărut de pe-o zi pe alta. Mai ales în mediul de business, unde prima impresie și o imagine îngrijită sunt extrem de importante. Așa că, de ce nu transformi într-o mică afacere nevoia altor antreprenori sau manageri de a arăta bine?

Dacă ai simțul esteticului, ești la curent cu tendințele din modă, machiaj sau coafură și poți să predai și niște reguli de etichetă, absolut necesare pentru un afacerist serios, ai putea deveni consultant de imagine. Iar pentru a te asigura că mica ta afacere este credibilă și vei avea un flux constant de clienți, ia în considerare și obținerea unei diplome de profil. Poți urma niște cursuri pentru consultanță de imagine aici.

Inspiră-te din acest material pentru alte afaceri cu bani puțini: ce poți începe cu o investiție de sub 1.000 de dolari.

Reviewer

Reviewer-ul de azi este bine cunoscutul critic. Îți place să-ți spui părerea sinceră despre produsule sau serviciile pe care le încerci pentru a inspira – sau salva – alte persoane care se gândesc să facă o achiziție dar au încă dubii? De ce să nu transformi critica ta într-o mică afacere pe care o poți face de acasă.

Poți face review-ul unor gadgeturi – telefoane, laptopuri, calculatoare, televizoare, electrocasnice mici sau mai mari, trotinete -, al unor mașini, al restaurantelor sau hotelurilor în care ai fost cazat. Oferind argumente și păstrând obiectivitatea, părerea ta va deveni una pe care atât clienții cât și brandurile o vor prețui constant. Iar în momentul în care vei reuși să te transformi într-o autoritate, te vei bucura de călătorii și vei beneficia de produse sau servicii gratuite. O idee foarte interesantă pentru o afacere mică, nu-i așa?

Vezi aici 5 idei de afaceri pe care le poți lansa rapid.

Idei de afaceri mici - meditator

Deseori, în momentul în care auzim de meditatori și meditații ne ducem imediat cu gândul la elevi și școală. Însă meditatorii nu mai sunt căutați doar de părinții care doresc să-și ajute copiii să înțeleagă mai bne niște noțiuni.

Dacă ai niște abilități căutate în piață, poți medita adulți care doresc să învețe ceva nou sau să-și îmbunătățească propriile skill-uri. Putem vorbi despre limbi străine, marketing sau chiar programare mobile. Iată o nouă idee pentru o afacere mică pe care o poți începe chiar de acasă.

În acest material mai găsești și alte idei despre cum să faci bani din lipsa de timp sau cunoștințe a altor persoane.

Citește și cum poți face bani în online ca programator începător.