Programul își propune să conecteze studenți, profesioniști și antreprenori români din domeniul IT cu mentori din cadrul comunităților Romanian IT la nivel global, pentru a accelera dezvoltarea personală și profesională a acestora. Scopul este de a asigura un transfer continuu de cunoștințe între membrii comunității din întreaga lume și de a consolida o cultură bazată pe schimb de experiență, educație și colaborare.

Programul va aduce împreună 17 mentori și 17 mentee din 10 țări, 3 continente și va presupune 204 de ore de mentorat la nivel global.

În cadrul proiectului sunt implicați mentori, antreprenori și profesioniști români din 10 țări, care vor ghida participanții pe durata a 3 luni de program, în cadrul celor 12 sesiuni individuale de mentorat. Printre mentori se numără Manuel Costescu, Director Abney Advisor, Vlad Lata, CTO & Cofondator KONUX, Denis Tudor, CEO & Engineer Lead EPFL Hyperloop, Mihai Ciorean, Senior Software Engineer at Uber Freight și Vlad Nistor, Cofondator Coinflux.

Participarea este gratuită pentru cei mentorați, dosarele de aplicare se vor depune în perioada 12 - 24 Aprilie, iar în cazul în care vor fi acceptați, aceștia vor avea un interviu cu mentorul ales pentru validarea finală a relației de mentorat.

Programul a atras ca parteneri companii de IT din România, programe de accelerare și startup-uri românești atât din țară, cât și din Diaspora, precum Coinflux, Konux, Helios Vision, Sandline, Young Leaders Club, Banat IT, Spherik Accelerator și Life is Hard.

Pentru mai multe detalii legate de program, pentru a vedea lista completă de mentori și pentru a aplica, persoanele interesate pot accesa pagina dedicată programului “Global mentor” pe website-ul Romanian IT.

Romanian IT este o comunitate globală cu peste 1.500 de studenți, specialiști și antreprenori români din domeniul IT prezenți în peste 20 de țări. Misiunea Romanian IT este de a dezvolta o rețea cu o notorietate și vizibilitate globală și cu un focus puternic pe performanță în networking, antreprenoriat și inovație în domeniul tehnic.