Nu spune nimeni că va fi ușor să devii antreprenor, dar va fi al naibii de plăcut să știi că ai reușit. Iar aceste sugestii te pot ajuta la succes.

Fii hotărât. Statisticile spun că cele mai multe afaceri mici eșuează în primii cinci ani de activitate. Deși cifrele nu sunt încurajatoare, te poți numără printre excepții dacă știi ce vrei să dobândești. Atunci când pornesc o afacere, cei mai mulți antreprenori sunt foarte entuziasmați, dar li se taie apetitul încă de la primele obstacole. O persoană hotărâtă își va menține cursul indiferent de provocări. Mai mult decât despre noroc, business-ul este despre determinare.

Fii disciplinat. Atunci când lucrezi pentru alții, ei sunt cei care te motivează să îți faci treaba. Când te apuci de antreprenoriat, totul se reduce la autodisciplină, care te ajută să îți construiești o atitudine pozitivă față de timp și managementul personal. Ești pregătit să fii propriul tău șef numai după ce ți-ai dezvoltat calități de autodisciplină.

Fii expert. Se întâmplă adesea că ai o idee bună, dar nu găsești persoanele potrivite care să ți-o valideze, fie pentru că este una atipică, fie pentru că încă nu ți-ai format o comunitate de experți în jurul tău. Așadat, ai nevoie să te bazezi pe propriile cunoștințe și să înveți pe măsură ce îți crești afacerea. Dacă vrei să devii tu expertul în companie, ai nevoie să investești în propria dezvoltare, ceea ce se va dovedi a fi o investiție cu rentabilitate pe termen lung.

Dacă vrei să înveți din experiența altor antreprenori de top, înscrie-te la Startup Your Life,tabăra de antreprenoriat pe care start-up.ro o organizează pentru cei la început de drum sau care vor să fie mai buni în administrarea afacerii lor.