Fii ferm în decizii. Atunci când intri în antreprenoriat, nu mai ai pe cine să arunci vina atunci când lucrurile merg prost, pentru că tu ești și șeful, și angajatul. Să fii concis și oportun este una dintre primele decizii pe care trebuie să le iei ca antreprenor. Noi suntem suma deciziilor noastre, la fel este și succesul. Un lider adevărat și un șef bun este capabil să fie singur pe propriile picioare, are curajul de a lua decizii dure și înțelege că succesul nu este un rezultat al circumstanțelor, ci al deciziilor lui.

Construiește-ți o rețea de oameni. După cum spuneam, este probabil să nu ai în jurul tău o rețea de oameni atunci când pornești o afacere, dar este important să o construiești pe măsură ce înaintezi în business. Profită de orice eveniment și oportunitate să te conectezi cu cât mai mulți experți din industria ta. Nu știi niciodată când poți găsi un partener, investitori sau un mentor.

Asigură-ți o securitate financiară. Ideile mărețe sunt importante, dar pentru a le pune în practică trebuie să ai o siguranță financiară. Un buget solid va face diferanța între a porni o afacere și a rămâne în afaceri. Există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare ca să gestionezi corect banii unui business mic, iar despre asta poți citi într-un articol apărut pe start-up.ro. Ceea ce trebuie să reții este că dacă nu vei fi realist cu privire la nevoile și posibilitățile financiare, nu vei avea nici o șansă reală de a reuși.

Bonus: Cinci lucruri pe care le înveți la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life. Biletul îl iei de aici și locurile sunt limitate pentru că vrem să oferim o experiență personalizată fiecărui participant.