Despre startup-urile românești care au atras atenția investitorilor în primele 8 luni ale lui 2022 și au primit finanțări de cel puțin 1 milion de euro sau dolari puteți citi aici.

Bonapp.eco

La jumătatea lunii ianuarie, startup-ul româno-francez bonapp.eco anunța că a primit o investiție de 800.000 de euro pentru dezvoltarea aplicației sale ce luptă cu risipa de alimente, conectând consumatorii și comercianții ale căror alimente se apropie de data de expirare. Anunțul venea la două luni după lansarea aplicației.

Grégoire Vigroux, business angel și antreprenor în serie, Diego Roy de Lachaise, fost Senior Tech Consultant la KPMG, și Zsolt Kadar, fost executiv Apple, au lansat în noiembrie 2021 bonapp.eco, o aplicație mobilă care are ca scop combaterea risipei de alimente, conectând consumatorii cu comercianții ale căror alimente se apropie de data de expirare.

Mai multe detalii despre investiția primită de echipa bonapp.eco puteți afla aici.

Kfactory

Tot la începutul lunii februarie, KFactory, startup Industry 4.0 din România, ridica 600.000 de euro într-o rundă seed pentru a-și accelera creșterea pe piața DACH (Germania, Austria, Elveția), pentru a investi în rețeaua de parteneri și integrări, respectiv pentru a extinde capacitățile platformei sale, cu scopul de a crește performanța operațională, sustenabilitatea și cunoștințele digitale la nivelul fabricilor.

KFactory este o platformă de automatizare a proceselor axată pe creșterea performanței operaționale pentru companiile de producție de toate dimensiunile și din toate sectoarele.

Citiți mai multe informații despre investiția ridicată de Kfactory aici.

Brio

Startup-ul edtech Brio a fost unul dintre primele care au anunțat ridicarea de investiții la începutul lui 2022. La mijlocul lunii ianuarie, echipa Brio anunța că a ajuns la o valoare de 5,5 milioane de euro (evaluare post-money), dublu față de evaluarea din septembrie 2020, când a derulat prima campanie de finanțare SeedBlink și deschidea o nouă rundă pe platformă, pentru 250.000 de euro.

Runda de investiții din această iarnă era condusă de oamenii de afaceri Horia Manda și Valentin Tăbuș, parteneri în AXXESS Capital, care au investit 550.000 de euro, cei doi devenind, astfel, acționari ai Brio.

Mai multe informații despre investiția în Brio puteți afla aici.

Finqware

2022 a venit cu o finanțare nouă și pentru fintech-ul românesc Finqware. La începutul lunii trecute echipa de fondatori anunța suprasubscrierea ofertei de investiție de pe platforma de investiții Seedblink.

Ținta de investiții de 450.000 de euro a fost depășită printr-un angajament de investiții de 510.000 de euro.

Finqware e un startup care oferă o soluție de cash management în timp real pentru bănci și fintech-uri, cu ajutorul protocoalelor de open banking. Practic, ei pot conecta, de exemplu, conturile pe care le ai la mai multe bănci. Clienții finali sunt tot reprezentanți ai industriei.

Află mai multe informații despre cea mai recentă campanie de finanțare a Finqware aici.

AudioTribe

Tot în luna august a acestui an, AudioTribe, o platformă românească cu audiobooks în limbile română și engleză, primea o investiție de la Cărturești, rețeaua de librării alăturându-se acestui proiect la un an de la lansarea sa.

AudioTribe, un startup lansat în august 2021 sub numele Echo Audiobooks, a vândut până în prezent peste 25.000 de audiobooks și și-a diversificat portofoliul de la câteva sute de cărți audio în limba română până la peste 15.000 de audiobooks în limbile română și engleză disponibile ascultătorilor.

Mai multe informații puteți afla din acest articol.

Fagura

Ianuarie 2022 a fost o lună bună și pentru fintech-ul din Republica Moldova Fagura.

Fagura.com a atras o nouă investiție în valoare de 100.000 de euro de la V7 Capital, un startup studio din România. Investiția este de tip convertible note și va fi utilizată pentru a stimula viteza de finanțare a cererilor de împrumut de pe platformă și de a crește oferta de finanțare pentru investitori.

Fagura.com a fost lansată în mai 2019, devenind premiat în domeniul Fintech la mai multe evenimente din R. Moldova și România: Brandul anului în FinTech, 2020 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), Top 3 best FinTechs, Future Banking 2019 (România).

Aflați mai multe informații aici.