Iată toate noutățile anunțate de Apple la evenimentul de pe 10 septembrie:

iPhone 11 - cum arată și ce caracteristici tehnice are

Camerele iPhone 11: Merită să schimbi telefonul doar pentru cameră?

Lansare iPhone 11 Pro, primul telefon Apple cu trei camere foto

Prețul iPhone 11: Cât ar putea costa în România cel mai ieftin iPhone

Noul iPad: Mai mare, mai rapid, mai versatil, mai ieftin

Apple anunță Apple Watch Series 5 cu always on display

Apple TV Plus. Cât costă și când se lansează rivalul Netflix și HBO Go

Lansare iPhone 11 - Apple Arcade e abonamentul pentru gameri

---

Până atunci, hai să trecem în revistă tot ceea ce știm deja despre viitoarele smartphone-uri (pentru că vor fi mai multe versiuni de iPhone 11), dar și ce altceva ar putea lansa Apple în cadrul acestui eveniment.

Potrivit celor mai recente informații care au apărut pe Bloomberg, pe Twitter de la oameni din industrie precum analistul Ming-Chi Kuo, iPhone 11 va fi similar cu iPhone X. Se vor face mai multe schimbări la interior, decât la designul telefonului.

Hai să vedem la ce ne așteptăm de la ora 20.00, ora României:

iPhone 11 nu va avea suport pentru Apple Pencil și nici nu vor trece la USB C așa cum s-a discutat. Apple va prezenta două modele, unul de 5,8 inci, celălalt de 6,5 inci. Ambele vor avea un fast charger în cutie.

Conform analistului Ming-Chi Kuo, iPhone-urile nu vor avea reverse charging, adică acea capacitate de pe Samsung și Huawei, prin care poți încărca alte dispozitive direct pe spatele telefonului. Apple era îngrijorat de eficiența acestui tip de încărcare, așa că a decis să nu o adauge.

iPhone 11 - culori noi și procesor îmbunătățit

Apple va prezenta și un nou iPhone XR de 6,1 inci care va avea un încărcător obișnuit ca și până acum.

Notch-ul de pe iPhone va rămâne neschimbat și Apple va aduce trei noi culori pe telefoane.

Spatele telefonului va fi modificat în sensul că vor fi 3 camere și un procesor nou, A13, care poate fi cel mai performant de pe piață.

iPhone 11 - cât va costa telefonul?

Prețul va fi mai mare ca la telefoanele de anul trecut și va pleca probabil de la 1.000 de dolari. Cu toate acestea, nu vor fi inovații masive, ci doar creșteri incrementale la cameră și la procesor.

Telefoanele vor ajunge în magazine cel mai probabil pe 20 septembrie în Statele Unite, Marea Britanie și alte piețe mari. În octombrie vor ajunge și în România.

Apple nu va lansa și o versiune 5G pentru iPhone-uri, ci va face acest lucru abia în 2020.

Evident, va fi și un nou Apple Watch 5, cu un design îmbunătățit, câteva noi watch face-uri și conectivitate suplimentară la mai multe aplicații. Ceasul va avea capacitatea de a face streaming de podcast-uri, mesaje vocale și un calculator. Ceasul va avea și o funcție de Activity Trends care va monitoriza activitatea fizică din ultimele 90 de zile. Ceasul va avea un procesor nou pentru performanță crescută.

Toți utilizatorii de iPhone vor avea acces la versiunea finală a lui iOS 13 care a fost în beta în ultimele luni.